Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Strážníci otevírají brány největšího krytého dopravního hřiště v zemi

Dopravní značky, blikající semafory a výstraha znějící nad železničním přejezdem uvítají v sobotu první návštěvníky v areálu, který ve správě brněnských strážníků poslouží k moderní dopravní výchově a prevenci. Krásné přírodní prostory v těsném sousedství Svratky se během dne otevřených dveří zaplní stanovišti s ukázkami policejní a hasičské práce i záchranářskou technikou.

Dopravní hřiště Riviéra v Bauerově ulici nabízí největší zastřešenou plochu pro výuku bezpečného chování v silničním provozu. Krytá hala zaujímá 2376 metrů čtverečních a samostatně poskytne útočiště při méně příznivých povětrnostních podmínkách. Otevřené dopravní hřiště se rozkládá na 900 metrech čtverečních, obě části je možné za pěkného počasí propojit.

Brány areálu městská policie poprvé otevře veřejnosti v sobotu 3. října 2015 od deseti hodin. Tím se rozběhne sedmihodinový program, mezi jehož body se řadí ukázka z výcviku služebních psů městské policie, zadržení pachatele či atraktivní instruktáž správného hašení hořícího oleje.

Díky přítomnosti složek integrovaného záchranného systému si děti i rodiče zevrubně prohlédnou služební auta, motorky, skútry, sanitku i hasičské zásahové vozidlo. Strážníci v mezičase předvedou i jednotlivé součásti své výstroje a výzbroje.

Jako atrakce dne otevřených dveří se uplatní také další vybavení areálu. Se speciálními brýlemi na nose si mohou zájemci na takzvané opilecké stezce vyzkoušet, jak těžké je udržet balanc pod vlivem alkoholu.

Přistavený bude i interaktivní autobus Mobidik, informační stan hasičů a zdravotníci vysvětlí, jak správně postupovat při poskytování první pomoci. Návštěvníci si s sebou mohou vzít jízdní kola a koloběžky. Dopravní hřiště Riviéra obemyká rovněž osmisetmetrová dráha pro in-line bruslaře.

Při příležitosti otevření areálu byl spuštěn také nový web na adrese www.dopravnihristebrno.cz, kde je k dispozici plánek hřiště i fotografie z výstavby. Základní kámen byl poklepán 27. srpna 2014, stavební práce trvaly přibližně rok. Celková investice přesáhla 90 milionů korun, z 85 procent byla uhrazena z evropských fondů.

Zdroj: MPB

Štítky Svratka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci otevírají brány největšího krytého dopravního hřiště v zemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.