Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO TIP: Tunový bazén poletí nad Brnem

Zatímco běžně nad hlavami Brňanů létají ptáci a letadla, v pondělí okolo poledne vzlétne kousek od zologické zahrady bazén. Neobvyklá instalace samočistícího keramického bazénu proběhne u rodinného domu v Bystrci.

Standardně se bazény usazují jeřábem. Tentokrát jsme ale museli použít vrtulník, protože na jeřáb nebylo nikde v ulici místo,” prozradil obchodní ředitel společnosti Compass Ceramic Pools, která bazény vyrábí a instaluje, Peter Pikna.

Bazén o hmotnosti 1.100 kg, s délkou přes 8 metrů vzlétne z Aeroklubu Medlánky v pondělí krátce po poledni. Následně přeletí na “své” místo do Bystrce (U zoologické zahrady 28a), kde bude přímo z vrtulníku položen do připraveného výkopu. “Složení bazénu do štěrkového lože je téměř hodinářská práce. Bazén musí sednout na centimetry přesně, protože jak se jednou položí, už se s ním těžko manipuluje. Tento model je navíc doplněn o tzv. samočistící systém, díky kterému nepotřebujete vysavač a bazén se sám čistí v době, kterou mu předem nastavíte. Díky již osazeným samočistícím tryskám bude ukládání o to náročnější,” doplňuje Pikna. “Přesun bazénu vrtulníkem neděláme každý den, proto musí být připraven do posledního detailu, zhatit ho může snad jen silný vítr. Ale dle předpovědi je nám počasí nakloněno.”

Pro keramické bazény Compass je už podle samotného názvu příznačné, že se ve struktuře stěny bazénu nachází keramika, tzv. keramické jádro. To a další speciální vrstvy zajišťují bazénu pevnost a takové parametry, že firma nabízí na své výrobky doživotní záruku.

Tisková zpráva

Štítky bazén, Brno, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO TIP: Tunový bazén poletí nad Brnem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.