Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brněnské základní školy soutěží v ekoprojektu o nejlepší zvíře z použitého kartonu

Před zajímavou výzvou stojí v těchto dnech děti ze čtyř základních škol v Brně, které se rozhodly zapojit do speciálního ekologického projektu obchodního centra Avion Shopping Park. Jejich zástupci si začátkem září vylosovali zadání a vstoupili tak do soutěže o nejlepší sochu zvířete z kartonového odpadu.

Soutěžní klání má v dětech probudit nejen ekologické smýšlení a týmového ducha, ale hlavně poukázat na další využití zdánlivě nepotřebného materiálu, který se v českých domácnostech běžně vyhazuje.

Na půdě brněnského obchodního centra se začátkem září sešli zástupci ze čtyř místních škol - ZŠ Tuháčkova, ZŠ Bednářova, ZŠ Měšťanská a ZŠ Jana Broskvy. Nepřišli sem však na začátku školního roku nakupovat pomůcky, ale jako reprezentanti stavitelských týmů vylosovat zadání pro tvorbu netradičních obřích soch. Želva, krokodýl, medvěd a nosorožec, kteří vzniknou ze společného úsilí jejich žáků v hodinách výtvarné výchovy, totiž budou tvořeni pouze z použitých kartonových obalů od nábytku IKEA a speciálních spojovacích dílků.

Jak se s tímto nelehkým úkolem žáci vypořádají, bude záležet na jejich fantazii a šikovnosti. Omezení jsou pouze velikostí zvířete, která nesmí přesáhnout 2 x 2 metry. K dispozici budou však mít i profi stavitele, který jim poradí a pomůže s případnými konstrukčními problémy.

Jejich snažení vyvrcholí v první polovině října, kdy budou sochy převezeny do prostor obchodního centra Avion Shopping Park. Zde je budou mít možnost návštěvníci od 17. října až do 8. listopadu obdivovat. Současně mohou po celou dobu podporovat své favority hlasováním přímo na místě a rozhodnout tak o nejpovedenějším exponátu.

Na všechny stavitele čeká v polovině listopadu nejen radost z vítězství, ale také odměna v podobě z poukázek na nákup v obchodním centru Avion a IKEA v celkové hodnotě 60 tisíc korun. Nejlepší tým bude navíc zvěčněn na billboardu na parkovišti obchodního centra.

Proč vlastně podobná akce vznikla, vysvětluje ředitel obchodního centra Avion Shopping Park Brno, které je iniciátorem celého projektu: „Našim hlavním cílem je poukázat na to, že na první pohled nepoužitelný odpad může mít další využití a dá se z něj vytvořit něco nového, vizuálně zajímavého,“ říká Petr Navrátil a doplňuje: „Rádi bychom naše stavitele i zákazníky inspirovali a touto hravou a kreativní formou přivedli k ekologickému myšlení a objevení nové hodnoty věcí. Věříme, že si navíc při stavbě děti užijí spoustu legrace a zdokonalí si svoji zručnost.

Zdroj: ČTK

Štítky obchodní centrum, socha, Avion Shopping Park, Brno, IKEA, Avion Shopping Park Brno, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské základní školy soutěží v ekoprojektu o nejlepší zvíře z použitého kartonu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.