Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Technologická společnost Webnode otevřela firemní školku. Mezi zaměstnanci je o ni velký zájem

Brněnská společnost Webnode, na jejíž platformě běží celosvětově přes 18 miliónů webových stránek, nabízí od září unikátní benefit: firemní školku nazvanou příhodně „Webbies“.

Globálně úspěšná technologická společnost se tak snaží nalákat nové zaměstnance v době, kdy má otevřeno 50 nových pracovních míst, a zároveň vychází vstříc potřebám stovky stávajících zaměstnanců, z nichž má zhruba pětina malé děti.

Firemní školky jsou v Česku stále vzácným zaměstnaneckým benefitem. „IT a technologie jsou přitom oblastmi, v nichž z velké části působí mladí lidé. Ti logicky často řeší rodičovské povinnosti a to, jak je skloubit s těmi pracovními. Těmto zaměstnancům se snažíme školkou vyjít vstříc,“ vysvětluje HR ředitelka Webnode Andrea Novotná.

Firemní školka Webbies nenahrazuje státní školku. Pro většinu rodičů slouží jako dočasné řešení, než jejich děti dostanou místo ve školce v místě bydliště. Webbies je zapsaná jako dětská skupina, takže sem mohou rodiče dávat i děti, které ještě do klasické školky kvůli nízkému věku nemohou – již od 1,5 roku věku dítěte.

Maximální počet dětí, na které stačí kapacita školky, je šest. „V současné době školku pravidelně navštěvují tři až čtyři děti ve věku od dvou do čtyř let. Ostatní rodiče využívají Webbies, když jim selže hlídání nebo se jim prostě hodí mít dítě ten den u sebe v práci. Celkem už školku vyzkoušelo 11 dětí,“ konstatuje Andrea Novotná.

Náklady na zřízení firemní školky se pohybovaly v řádu desítek tisíc korun. Každý rodič má týdně k dispozici čtyři hodiny hlídání zdarma, zbytek si hradí symbolickou částkou 50 Kč za hodinu. Stravu zabezpečují rodiče, kteří také do školky darovali většinu hraček. „Školka vznikla tak trochu týmovou prací celého Webnode. I když její provoz musí firma dotovat, reakce rodičů nás přesvědčují, že se to více než vyplatí v jiných ohledech,“ dodává Andrea Novotná.

Tisková zpráva

Štítky Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technologická společnost Webnode otevřela  firemní školku. Mezi zaměstnanci je o ni velký zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.