Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Relaxační park Tišnovka do konce listopadu změní zpustlou lokalitu k nepoznání

Se začátkem nového školního roku budou zahájeny práce na relaxačním parku Tišnovka mezi ulicemi Tišnovskou, Svitavskou a Rotalovou. Plán na revitalizaci dosud nevyužívaného a zanedbaného území se zrodil v loňském roce a i s jeho realizací se původně počítalo o něco dříve.

Námět se už při svém představování setkal s velice pozitivními ohlasy místních. Těší mě proto, že přes problémy s rozpočtovým provizoriem městské části jsme tento plán dovedli do zdárného konce,“ vysvětluje drobné zpoždění místostarostka Brna-severu Kateřina Kalinová, která stála u zrodu projektu. 

Název parku vychází z pojmenování někdejší železniční trati Brno–Tišnov vedoucí dotčeným územím. Na ni odkazuje i architektonický koncept od Vandy Štěpánové z Atelieru Štěpán. Železnice bude připomínána v různých podobách. Její trasa se objeví jako pěší stezka, u níž bude v jejím nejširším místě stát víceúčelový altán jako železniční zastávka. Z dobového železničního stavitelství vycházejí i použité materiály ocel a dřevo.

Vzhledem k poloze parku v sousedství domu s pečovatelskou službou bude pro jeho obyvatele i další osoby s omezenou pohyblivostí vytvořena z Rotalovy ulice bezbariérová přístupová rampa. Další vstup s bránou v nově vybudovaném oplocení povede ze Svitavské ulice.  Kromě běžného mobiliáře jako laviček a odpadkových košů najde v parku své místo třeba smyslový chodník pro bosé nohy, bylinková zahrádka, hřiště na pétanque nebo ohniště.

Termín dokončení stavby za přibližně 4 miliony korun je stanoven na konec letošního listopadu, s plným využíváním parku se tedy počítá už na jaře příštího roku.

Tisková zpráva

Štítky Kateřina Kalinová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Relaxační park Tišnovka do konce listopadu změní zpustlou lokalitu k nepoznání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.