Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tradiční Blešák se v srpnu stěhuje pod širé nebe, od září opět zakotví na Flédě

Proč prodlužovat prázdninovou pauzu, když můžeme vše doladit letní atmosférou. Na tom se shodli organizátoři tradičního Blešího trhu na Flédě a přidali srpnový termín. Milovníci Blešáku si tak mohou oblíbený trh užít přímo pod širým nebem na brněnské přehradě v plážovém klubu AHOY.

Zde se v neděli 30. srpna sejde více než 40 prodejců, kteří nabídnou příznivcům výhodných nákupů různorodý sortiment od oblečení přes knihy až po domácí dezerty.

,,V horkých dnech lidé radši tráví čas venku a proto je skvělé, že můžeme Blešák uspořádat na naší letní scéně v klubu AHOY. Blešák tak poprvé uděláme open air a na Flédu jej přesuneme až v podzimních měsících, kdy se ochladí,” vysvětluje  organizátorka trhu Michaela Sagitariová z klubu Fléda. Letní edice Blešáku připadne na poslední prázdninové nedělní odpoledne. Start prodeje je plánován na 13:30, návštěvu trhu tak mohou návštěvníci spojit například s výletem na přehradu. Po Blešáku je pro děti a rodiče v klubu AHOY navíc připraveno vystoupení kouzelníka.

Na Blešáku mohou návštěvníci najít rozmanitou škálu výrobků a zboží. Na stolech a věšácích bývá k vidění oblečení, boty, kabelky, bižuterie, bytové doplňky, knihy, ale i pochutiny všeho druhu. ,,Část prodejců jsou lidé, kteří nabízejí zboží z druhé ruky, většinou vše, co už doma nepotřebují, ale vědí, že jiným by to udělalo radost. Druhou skupinou jsou pak stánkaři, kteří vystavují vlastní výrobky, ať už to jsou sirupy, muffiny nebo šály, šperky či obrazy,” popisuje Sagitariová. Na trhu lze zahlédnout návštěvníky všech věkových kategorií od studentů po seniory. Zatímco studenti na akci vyhledávají především oblečení, starší generace ráda ochutnává domácí pochutiny a nakupuje interiérové doplňky či knihy.

Podle Sagitariové patří Bleší trh k neoblíbenějším akcím, které tým hudebního klubu Fléda pořádá. Za tři roky se z trhu stala událost, na kterou se pravidelně každý měsíc hlásí kolem 90 prodejců a navštíví jej stovky nakupujících. „Většinou Blešák pořádáme tak sedmkrát, osmkrát do roka. Bohužel nám kapacita dovolí vždy vybrat jen asi 40 prodejců na každý termín, ale i tak se za ty roky na akci vystřídalo asi 700 stánkařů.“

Blešáky a trhy vždy patřily ke koloritu všech větších kulturních měst a v poslední době znovu získávají svou oblibu. Poskytují totiž příležitost nejen pro nákupy, ale i pro setkání lidí ze sousedství a netradiční odpolední program. „Blešák není jedinou akcí, kterou chystáme. V září se na Malé Americe uskuteční další ročník Koloniálu a v listopadu spolu s nadací Šťastná hvězda hostíme charitativní Kabelkový veletrh,“ uzavírá Sagitariová.

Trhy pořádané Flédou:
Blešák – 30. srpna – klub AHOY (Přístavní 57) – začátek 13:30
Koloniál, trh zboží a zážitků – 19 a 20. září – Malá Amerika
Kabelkový veletrh – 8. listopadu - Fléda

Tisková zpráva

Štítky Fléda, kniha, Brněnská přehrada, oblečení, Malá Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční Blešák se v srpnu stěhuje pod širé nebe, od září opět zakotví na Flédě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.