Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na dopravu při Grand prix ČR dohlédnou stovky policistů

Na bezpečnostní opatření v souvislosti s motocyklovou velkou cenou, která se bude konat o víkendu na brněnském Masarykově okruhu, dohlédne tisíc policistů a 200 strážníků. U všech uzavírek na dálnicích, ve směru od Prahy jsou na D1 čtyři a od Bratislavy na D2 tři, budou policejní hlídky.

Je ale nutné, aby byli řidiči opatrní, počítali ve vedru s jízdou v kolonách, dodržovali stanovenou rychlost a bezpečnou vzdálenost mezi auty, řekl ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil.

"U všech uzavírek je po domluvě s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) zachován průjezd těmito místy ve dvou pruzích v obou směrech, jen je nutné počítat s tím, že je tam zpomalená rychlost a levý jízdní pruh je užší," uvedl. Aby se nekomplikovala dopravní situace, ŘSD od pátku do neděle všechny údržbové práce na dálnicích v okolí Brna zastaví.

Průjezdné budou exity z dálnice D1 Ostrovačice a Kývalka, které jsou hlavními příjezdovými trasami na okruh.

"Lidé ubytovaní ve městě musí také počítat s dalšími uzavírkami, které jsou v Brně. Pro všechny platí, je lépe se vydat na okruh raději s předstihem," doplnil Tržil. Podle něj lze celou situaci zvládnout, nutná je ale pomoc řidičů.

Policistům pomůže přímo v Brně deset rakouských kolegů, kteří budou koordinovat dopravu a řešit případné potíže s řidiči z německy mluvících zemí. Parkování je připraveno tradičně v místech zvaných Pod vysokým napětím a Střelnice.

V době závodů, tedy od pátku do neděle, parkuje v okolí okruhu 20.000 aut a 5000 motocyklů. Loni se na závody přijelo podívat přes 200.000 lidí. Tradičně největší dopravní problémy jsou v neděli při rozjezdu aut po ukončení závodů.

"Všichni motoristé musí počítat s tím, že budeme při kontrolách prověřovat původ jejich vozidel či motocyklů. Toto je nejlepší cesta, jak zabránit krádežím motorek. V terénu budeme mít i kriminalisty v civilu," dodal Tržil.

Zdroj: ČTK

Štítky Česko, motocykl, dálnice, Praha, Bratislava, Masarykův okruh, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, Brno, Ostrovačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dopravu při Grand prix ČR dohlédnou stovky policistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.