Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

ŘSD zastaví o víkendu kvůli Grand Prix údržbu dálnic u Brna

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zastaví o víkendu všechny údržbové práce na dálnicích D1 i D2 u Brna, aby tak usnadnilo řidičům nájezd na tamní Masarykův okruh, kde se uskuteční tradiční motocyklová Grand Prix.

Již nyní je dopravní situace složitější než v minulosti. Na D1 jsou před Brnem ve směru od Prahy čtyři dlouhé uzavírky a na D2, hlavní příjezdové cestě ze Slovenska, další tři. Řekl to mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

"V pohotovosti budou po celý víkend odtahová vozidla všech našich smluvních partnerů, kteří podnikají v této oblasti," zdůraznil. Plně průjezdné budou i přes současné opravy exity Ostrovačice a Kývalka, které jsou hlavními příjezdy na okruh.

Řidiči musí počítat s jízdou v kolonách. V úsecích uzavírek je provoz sveden do jednoho tahu a rychlost omezena, místy až na 80 kilometrů v hodině. Policisté doporučují turistům, aby do Brna na okruh vždy vyráželi s několikahodinovým předstihem. Jen to jim zajistí, že závody stihnou s i přes potíže v dopravě. Brňanům policisté radí, aby vyrazili na okruh MHD.

Na bezpečnostní opatření v souvislosti s motocyklovou velkou cenou pravidelně dohlíží v Brně a v dalších částech jižní Moravy 1200 policistů. V době závodů, tedy od pátku do neděle, parkuje v okolí okruhu okolo 20.000 aut a 5000 motocyklů. Loni se na závody přijelo podívat přes 200.000 lidí. Tradičně největší dopravní problémy jsou v neděli při rozjezdu aut po ukončení závodů.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Ředitelství silnic a dálnic, Grand Prix, motocykl, Dálnice D1, Masarykův okruh, Slovensko, Praha, Ostrovačice, Kývalka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD zastaví o víkendu kvůli Grand Prix údržbu dálnic u Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.