Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Studenti se v Brně učili vytvářet webové stránky dle nejnovějších trendů

Ačkoli je Brno označováno za líheň IT specialistů, pouze zlomek na univerzitách vyučovaných předmětů se detailně věnuje tomu, jak vytvořit skutečně funkční a pro návštěvníky přívětivou webovou stránku.

Učební osnovy zároveň často nestíhají sledovat aktuální trendy a absolventi se tak s některými prvky tvorby webových stránek setkávají až při nástupu do praxe. Tuto situaci se snaží změnit Kentico Software, brněnská IT firma, která studentům nabízí bezplatné kurzy, na nichž se mohou naučit to, co se ve škole nedozvěděli. Zatím poslední třídenní workshop pro studenty probíhal v Brně předposlední červencový týden.

V prvních dvou dnech se studenti učili, jak postupovat při tvorbě webových stránek. Seznámili jsme je s praktickými tipy a radami, nejnovějšími trendy a nejčastějšími problémy, se kterými se setkáváme v praxi. Poslední den byl pak zaměřený na vyzkoušení těchto nových poznatků v praxi. V podobě skupinových projektů měli studenti za úkol vytvořit reálnou webovou stránku,“ vysvětluje Ondřej Polesný, lektor workshopu Kentico Software.

Pro brněnské Kentico jsou vztahy se studenty důležité, z řad absolventů se totiž často stávají její kmenoví zaměstnanci. „Ačkoli náš software pro komplexní řešení firemních online marketingových aktivit využívá více jak 25 000 webových stránek ve více jak 100 zemích světa, 130 ze 150 našich zaměstnanců sídlí tady v Brně. Softwarovou firmu tvoří lidé, kteří mají specifické know-how. Šikovných lidí je v Brně spousta, proto se pro ně snažíme vytvářet nová kvalifikovaná pracovní místa a vychovávat nové experty,“ uvádí Petr Palas, zakladatel a CEO Kentico Software.

Přínos kurzu hodnotili pozitivně i samotní účastníci. Studenta Filipa, který se o kurzu dozvěděl na Facebooku, překvapilo, kolik si toho zapamatoval za relativně krátkou dobu. Líbila se mu hlavně forma výuky, prostředí a kolektiv ve firmě. „Kurz bych určitě doporučil lidem, kteří chtějí v podobném oboru pracovat,“ uvedl. Dvaadvacetiletá studentka VUT Dominika, která si programováním již i přivydělává, dostala informace o kurzu přímo od školy. Podobného kurzu se zúčastnila poprvé a kromě nové zkušenosti si pochvalovala získané znalosti a průběh workshopu: „Je tady hodně přátelské prostředí, celkově pohodové tempo, takže jsme krásně stíhali.“

O Kentico Software
Kentico Software je česká IT firma se sídlem v Brně a lídr světového trhu komplexních řešení pro online marketing. Byla založena v roce 2004, v současnosti zaměstnává 150 specialistů a své pobočky má v USA, Austrálii, Velké Británii a Holandsku. Její software využívá více jak 25 000 webových stránek na celém světě. Patří mezi ně například Bacardi, Gibson, Mazda, Microsoft, Sony nebo Vodafone. Kentico je certifikovaný partner společnosti Microsoft a opírá se o širokou partnerskou síť čítající 1 000 digitálních agentur v osmdesáti zemích světa. Více informací na www.kentico.com.

Kentico v číslech

  • Na softwaru Kentico v současnosti běží více jak 25 000 webových stránek ve 100 zemích
  • Kentico je distribuováno sítí 1 000 partnerů ve více jak 80 zemích
  • Kentico je dodáváno s více jak 450 konfigurovatelnými částmi webu a 70 moduly
  • Tým Kentico Software se skládá ze 150 lidí v pěti zemích světa (Česko, USA, Austrálie, Velká Británie, Holandsko), z toho 130 z nich sídlí v Brně

Tisková zpráva

Štítky webová stránka, Brno, trend, software, Microsoft, USA, Velká Británie, Austrálie, Nizozemsko, Sony

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti se v Brně učili vytvářet webové stránky dle nejnovějších trendů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.