Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno v nové formě zveřejnilo rozpočty města i městských částí

Brněnský magistrát v nové formě zpřístupnil na internetu rozpočet města i městských částí. Webové stránky jsou zatím ve zkušebním provozu. Informací je více než v minulosti, jsou přehledněji rozčleněné a čísla samotná doplňují také grafy.

Informací bude ještě postupně přibývat. Radní chtějí zveřejňovat všechny faktury, musejí ale vyřešit způsob jejich anonymizace. Až budou na internetu všechna detailní data, uspořádá magistrát setkání s laickou i odbornou veřejností, aby zjistil, jak a k jakým účelům chtějí lidé informace využívat.

"Následovat bude hackaton, tedy akce, při níž programátoři zjištěné informace využijí k úpravě či doplnění elektronické podoby rozpočtu," uvedl radní pro informatiku a otevřenost Jiří Ulip (za Žít Brno).

Na internet se nejspíš brzy dostanou také smlouvy uzavírané městskými obchodními společnostmi. Zatím se hledá vhodná technická cesta. Podle Ulipa nelze vyloučit, že město vypíše zakázku kvůli nutnosti dokoupit nebo vyvinout na míru některé komponenty.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Internet, Žít Brno, městská část

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno v nové formě zveřejnilo rozpočty města i městských částí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.