Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně někdo zapálil karavan; od loňského léta už pátý

Neznámý pachatel zapálil včera časně ráno karavan zaparkovaný u křižovatky Libušiny třídy a Žebětínské ulice v Brně. Požár obytný vůz zcela zničil a poškodil vedle stojící přívěsný vozík a osobní auto. Škoda se odhaduje na 80.000 korun, řekla mluvčí hasičů Pavla Pražáková.

Od loňského léta je to již pátý karavan, který ve městě někdo zapálil. Po pachatelích pátrá policie. Žháři hrozí až pět let vězení. Poslední požár karavanu byl ohlášen v 04:00. Při příjezdu hasičů byl již celý v plamenech. Hasiči na likvidaci ohně použili tři vysokotlaké proudy vody a zabránili tak rozšíření požáru na další zaparkovaná auta.

Poslední podobná událost se stala loni v listopadu, kdy někdo v Brně-Bystrci zapálil dva karavany. Vznikly tak dva požáry, při nichž oheň zničil čtyři auta a dalších devět poškodil. Hasičům se následně nepodařilo vypátrat, jakým způsobem neznámý pachatel požáry založil.

Koncem loňského června někdo zapálil karavan zaparkovaný v Rerychově ulici také v Bystrci. V poslední říjnový den shořel další obytný vůz stojící v Osové ulici ve Starém Lískovci. Také v tomto případě šlo o úmyslné zapálení.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, karavan, požár, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně někdo zapálil karavan; od loňského léta už pátý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.