Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno chce obnovit letecké spojení s Itálií

Vůbec první návštěvu v Brně absolvoval velvyslanec Itálie v České republice J. E. Aldo Amati, kterého na Nové radnici v Brně přijal ve středu 15. července 2015 primátor města Petr Vokřál. Oba představitelé spolu diskutovali o podpoře italských podnikatelů v Brně a celém regionu.

Důležitým tématem bylo oživení leteckého spojení mezi Brnem a Itálií. „Chceme znovu zahájit jednání o obnově letecké linky mezi Brnem a Bergamem, případně nějakým větším italským leteckým uzlem a napojit náš region na jižní Evropu. K tomu budeme určitě potřebovat politickou podporu ze strany Itálie,“ řekl primátor města Brna Petr Vokřál.

Italský velvyslanec zároveň nabídl Brnu větší účast na společných projektech v oblasti odpadového hospodářství a dále se zajímal o strategické projekty, které bude Brno připravovat. „Rádi bychom měli v nejbližší době jasno o realizaci nového nádraží a jeho poloze. Zároveň chceme zahájit výstavbu koncertního sálu. Určitě zajímavým projektem je obnova nového fotbalového stadionu, kdy na podzim chceme mít hotovou studii, jak by měl stadion vypadat a plánujeme zároveň vypsat mezinárodní soutěž pro vyhledání optimálního architektonického stavu a způsobu financování včetně provozu,“ uvedl primátor Petr Vokřál, který dále informoval, že Brno se v letošním roce zúčastnilo světové výstavy EXPO 2015 v Miláně, kam se vydalo prezentovat nejenom své turistické možnosti, ale také kvalitní značku města v oblasti genetiky, výzkumu a inovací a nejpokročilejších technologií.

Rádi bychom pokračovali v budování vztahů s Milánem a metropolitní aglomerací v oblastech ekonomického či strategického rozvoje a obchodní spolupráce,“ dodal primátor Petr Vokřál. Společná diskuse se také týkala jediné památky UNESCO v Brně vily Tugendhat a funkcionalistické architektury v Itálii.

Velvyslanec Itálie Aldo Amati je ve funkci od října 2014. Spolu s ním do Brna zavítal také předseda Italsko-české obchodní a průmyslové komory Gianfranco Pinciroli.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Itálie, Petr Vokřál, primátor, Česko, projekt, Evropa, Bergamo, Milán, Světová výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce obnovit letecké spojení s Itálií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.