Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Velvyslanec USA diskutoval o podpoře podnikatelů

Podpora podnikatelské sféry a obchodních kontaktů byla hlavním tématem přijetí amerického velvyslance v České republice J. E. Andrew H. Schapira primátorem města Brna Petrem Vokřálem, které se uskutečnilo na Nové radnici.

Diskuse byla také o dopravní situaci ve městě, leteckém spojení mezi Brnem a dalšími regiony, univerzitní spolupráci a o otevřenosti brněnské radnice.

Jednou z našich priorit je otevřenost informací a procesů, které se na radnici dějí. Proto připravujeme projekt tzv. otevřených dat, kde chceme brněnské veřejnosti zpřístupnit např. rozpočet města, aby si ho každý mohl rozkliknout, dále informace o veřejných zakázkách atd.,“ uvedl primátor města Brna Petr Vokřál.

Andrew H. Schapiro je na návštěvě Brna potřetí od srpna 2014, kdy byl jmenován velvyslancem USA v ČR. Jeho dnešní návštěva Brna zahrnuje řadu schůzek v nejvyšších justičních institucích. Setká se s předsedou Nejvyššího správního soudu Josefem Baxou a dále s představiteli Ústavního a Nejvyššího soudu ČR.

Brno má od roku 1991 podepsanou partnerskou smlouvu s americkým městem Dallas. Obě města mají spolu řadu společných aktivit. V oblasti školství dochází k výměně studentů a probíhá spolupráce mezi Masarykovou univerzitou a Southern Methodist University, spolupracují hospodářské komory, v oblasti kultury jde např. o festival Amerického jara, vystoupení brněnských umělců v Dallasu atd. Americké město se rovněž pravidelně účastní mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Regiontour Brno.

Tisková zpráva

Štítky USA, Brno, radnice, Petr Vokřál, Česko, Andrew Schapiro, Josef Baxa, Dallas, Nejvyšší správní soud České republiky, Nejvyšší soud České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velvyslanec USA diskutoval o podpoře podnikatelů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.