Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně ode dneška jezdí historické linky tramvaje a trolejbusu

Turisté i Brňané mají ode dneška možnost svézt se historickou tramvají či historickým trolejbusem. O víkendech a o státních svátcích bude v provozu tramvajová linka H4 a trolejbusová H24, na obou platí běžný tarif a pojedou až do konce září, řekl vedoucí dopravního odboru dopravního podniku Jan Seitl.

Jízdní řád mohou lidé najít na webu dopravního podniku.

Historická tramvaj jezdí brněnskými ulicemi v létě už deset let, trolejbus bude letos jezdit třetí rok. Na lince H4 bude celé léto jezdit vůz MV6 z roku 1943. "Na trolejbusové lince se budou střídat různé typy vozů," dodal Seitl.

Tramvaj bude letos jezdit z Komenského náměstí přes Českou a náměstí Svobody k hlavnímu nádraží, odtud Hybešovou na Mendlovo náměstí. Tam mohou lidé přesednout na trolejbus H24. "Ten je sveze kolem výstaviště do Pisárek a kolem Anthroposu přes Jundrov do komínské vozovny," popsal Seitl.

Vytíženost historických vozidel, která se objevují v ulicích také během červnového víkendu při festivalu Brno - Město uprostřed Evropy, závisí podle Seitla často na počasí. "Někdy je ve voze deset lidí, jindy je plný," poznamenal. Dopravní podnik si vozy půjčuje od Technického muzea v Brně, které se o ně stará.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Anthropos, Dopravní podnik města Brna, Technické muzeum v Brně, Komenského náměstí (Třebíč), Evropa, Pisárky, Jundrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně ode dneška jezdí historické linky tramvaje a trolejbusu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.