Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Názory na budoucnost města rozezní „Brněnská ozvučná deska“

Jak správně plánovat rozvoj Brna nebo jak lépe utvářet veřejná prostranství? To jsou jen některá z témat, která chce vedení města do budoucna řešit v otevřené diskusi s širokou škálou brněnských osobností, odborníků i zástupců občanské veřejnosti.

Zřizuje k tomu novou platformu s názvem „Brněnská ozvučná deska“, která se poprvé sejde v pondělí 29. června 2015 od 18.00 hodin v sále Rady města Brna na Nové radnici.

Tato platforma bude přinášet spektrum názorů na to, jak a čím bychom mohli zlepšit náš veřejný prostor a jsem rád, že bude součástí návrhů týkajících se podoby našeho města,“ uvedl primátor města Brna Petr Vokřál.

Podstatou Brněnské ozvučné desky je pravidelné setkávání a otevřená diskuse s výraznými osobnostmi – architekty, inženýry, vědci, umělci, ekonomy, ale i developery či aktivisty. Chceme, aby na setkáních rezonovala témata a návrhy, jež umožní zlepšit kvalitu života Brňanů,“ řekl náměstek primátora Martin Ander. „Brněnští politici potřebují zpětnou vazbu i čerstvé nápady, jak udělat Brno lepším místem pro život. Princip otevřenosti se nám už mnohokrát osvědčil, myslím, že ani v tomto případě nebudeme zklamaní,“ dodal Ander.

Koncept vychází z obdobného projektu v Praze. Právě otevřenost radnice vůči kritickým názorům odborníků i občanské veřejnosti je podle účastníků pražských setkání zásadním krokem k obnovení důvěry v politiku, a tedy i největším přínosem tzv. Ozvučných desek.

Nulté setkání v Brně
Úvodní, tzv. nulté setkání proběhne v pondělí 29. června. Jeho cílem je představit a v diskusi upřesnit formát těchto pravidelných debat a dohodnout způsob výběru a přípravy budoucích diskusních témat.

Jedním z prvních témat jistě bude zřízení instituce městského architekta, které má šanci významně proměnit způsob, jakým Brno plánuje svůj rozvoj i péči o veřejný prostor. Nadcházející debaty se nevyhnou ani otázce budoucnosti území nazývaného Jižní centrum či otázce nakládání s dědictvím industriální éry Brna, které před nedávnem popsala výstava Moravský Manchester.

Tisková zpráva

Štítky Brno, veřejné prostranství, radnice, Martin Ander, Petr Vokřál, Praha, Manchester

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Názory na budoucnost města rozezní „Brněnská ozvučná deska“  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.