Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Brně budou radikálové příští pátek demonstrovat proti migrantům

Na Moravském náměstí v centru Brna se příští pátek uskuteční protest radikálů z Dělnické mládeže proti migrantům směřujícím do Evropy. Ve stejné době bude o několik set metrů dál demonstrace na podporu uprchlíků. Řekl to mluvčí radnice Brno-střed Roman Burián. Obě setkání jsou nahlášena a policie je bude kontrolovat.

Extremisté se sejdou před kostelem sv. Tomáše, nahlásili čas od 15:00 do 22:00 a asi sto účastníků. Dělnická mládež je uskupení těsně propojené s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS). Členové jejího vedení v minulosti na demonstracích opakovaně mluvili o vlnách přistěhovalců do Evropy, které je nutné co nejdříve zastavit.

"Nechceme žádné fyzické potyčky. Chceme jen diskutovat o problému. Jsme proti tomu, aby EU diktovala svým členským státům, zda musí či nemusí uprchlíky přijmout a o kolik z nich se mají postarat," řekl dnes za pořadatele Erik Lamprecht.

Jen několik set metrů od kostela sv. Tomáše je park, v němž se sejdou mezi 18:00 až 22:00 lidé, kteří podporují uprchlíky. Mělo by jich být okolo 200. "Tady je svolavatelem soukromá osoba, jejíž jméno nelze zveřejnit," uvedl Burián.

V Evropě letos výrazně přibylo uprchlíků ze Sýrie a dalších oblastí, nad nimiž převzala kontrolu organizace Islámský stát. Jsou jich tisíce. EU chce, aby každá z členských zemí přijala a postarala se o část uprchlíků. Někteří lidé jsou proti tomu.

Poslední akcí Dělnické mládeže byla na 1. máje demonstrace v Brně. Na setkání dorazilo asi 500 lidí, proti jejich pochodu městem protestovalo asi 2000 lidí. Část z nich pochod blokovala. Zhruba 60 lidí kvůli tomu čeká jednání před přestupkovou komisí radnice Brno-střed.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, uprchlík, Evropa, demonstrace, Brno-střed, Dělnická mládež, Evropská unie, Dělnická strana sociální spravedlnosti, Islámský stát, Sýrie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně budou radikálové příští pátek demonstrovat proti migrantům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.