Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně ve čtvrtek odstartuje závod luxusních aut Diamond Race

U brněnského nákupního a zábavního centra Olympia odstartuje ve čtvrtek závod luxusních vozů Diamond Race 2015, jehož 25 posádek čeká cesta přes přes celé Slovensko do Košic. Skončí v sobotu večer v Budapešti.

Před sebou mají zhruba 750 kilometrů. Účastníci projížďky v nablýskaných autech, z nichž cena každého jde do milionů korun, slibují, že nebudou porušovat dopravní předpisy, řekl za pořadatele akce Tomáš Král. Diamond Race se pojede letos pošesté.

"Každý z účastníků předem podepisuje dokument, v němž se zavazuje k tomu, že nebude porušovat silniční předpisy. Jde nám o projížďku, ne o dělání potíží," uvedl Král. Na trase projížďky jsou plánovány večírky, koncerty i módní přehlídky.

Diamond Race 2015 je obdobou světově známého závodu luxusních aut Gumball 3000, jehož se účastní i celebrity. V letošním ročníku Diamond Race budou k vidění například vozidla Lamborghini nebo Hummer, jehož si nechal jeho majitel v Kolumbii opancéřovat. Běžně se závodů účastní vozy Ferrari nebo Aston Martin.

"Zahájení závodu bude moderovat Leoš Mareš, který jistě přijede do Brna v některém ze svých luxusních aut," uvedl Král. Účastníci akce se začnou k Olympii sjíždět ve čtvrtek v 11:00, se startem se počítá v 15:00. Vozidla se pak vydají po D2 na Slovensko, z Bratislavy pak zamíří do Vysokých Tater na Štrbské pleso. Tam bude noční zastávka v hotelu Kempinski. Další noc je čeká v Košicích. Akci ukončí sobotní noční párty v Budapešti, kde pořadatelé počítají s vyhodnocením závodu.

"Samozřejmě, že na něj dohlédneme, ale problémy neočekáváme. I minulé ročníky byly klidné," řekla mluvčí policie Petra Vedrová.

Loni Diamond Race startoval také v Brně. Jeho 25 posádek projelo Polskem, Běloruskem, Pobaltím a závod skončil v Praze.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Diamond Race, Slovensko, Budapešť, Košice, Lamborghini, Hummer, Ferrari, Aston Martin, Kolumbie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně ve čtvrtek odstartuje závod luxusních aut Diamond Race  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.