Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zámek ve Slavkově pořádá výstavu pro rybáře, je na ní 600 trofejí

Zámek ve Slavkově u Brna pořádá jednu z největších výstav pro rybáře, která se podle pořadatelů dosud konala v ČR. Tvoří ji více než 600 rybích trofejí, z nichž mnohé patří k unikátům. Je na ní třeba vypreparovaný 2,5 metru dlouhý a stokilogramový sumec. Jde o zatím největšího sumce uloveného v ČR na udici, řekl dnes kurátor výstavy Michal Vlkolenszki

. Akce v zámeckých kasematech potrvá do října. Pořadatelé očekávají tisíce návštěvníků.

Výstava prezentuje to nejlepší a nejzajímavější, co se podařilo členům českého a moravského rybářského svazu v uplynulých letech ulovit v domácích i cizích vodách. Obě sdružení mají přibližně 350.000 členů, zájem o rybářské lístky v ČR podle odborníků neklesá.

Na výstavě na 700 metrech čtverečních příchozí uvidí vedle trofejí také sladkovodní ryby v akváriích a vybavení pro rybáře. Zájem zřejmě vzbudí vypreparovaná obří štika ulovená v roce 1980 v Jesenické přehradě nebo třímetrový vypreparovaný aligátor, který v USA kdysi napadl českého vědce, byl při tom uloven a stal se z něj exponát.

Doprovodným programem výstavy jsou prezentace odborných škol se zaměřením na rybářství, vodní hospodářství a ekologii, které mohou oslovit školáky při hledání budoucího povolání.

Zdroj: ČTK

Štítky výstava, Slavkov u Brna, Česko, USA, Vodní nádrž Jesenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámek ve Slavkově pořádá výstavu pro rybáře, je na ní 600 trofejí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.