Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopravní hřiště na Riviéře město vybaví technikou

V rámci výstavby dopravního areálu v lokalitě Riviéry chce město Brno vybavit nový prostor výpočetní technikou a pomůckami pro dopravní vzdělávání včetně dovybavení zámečku, který bude rovněž nově zrekonstruován.

Rada města Brna schválila v úterý 2. června 2015 druhou etapu pro výběr dodavatelů na interaktivní a technické vybavení pro potřeby dopravního hřiště s tím, že se jedná o modernizaci areálu na Riviéře – dopravní hřiště.

Ve druhé etapě jde o technické vybavení, simulátory nárazu, bezpečnostní zařízení a výpočetní techniku. Celková investice rozdělená na čtyři zakázky je ve výši 6,1 mil. Kč (v tom dotace EU 85 %), s termínem dodání září letošního roku.

I.etapa
Součástí projektu opravy Areálu dopravní výchovy (I. etapa) jsou tyto tři základní prvky:

-Vybudování z části krytého dopravního hřiště, které je rozšířením infrastruktury pro dopravněvzdělávací aktivity pro školská zařízení i pro veřejnost s centrem vzdělávání, osvěty, prevence a bezpečnosti ve městě Brně. Základem dopravní výchovy bude dopravní hřiště se sítí stezek pro cyklisty a dopravním značením, kde je možno navodit řadu dopravních situací.

-  Kompletní rekonstrukce „zámečku“, který bude následně využíván Městskou policií Brno pro teoretickou část výukových programů dopravní výchovy a zároveň jako administrativní část areálu. Rekonstrukce navrátí vzhled objektu i jeho vnitřní uspořádání do původní podoby.

-Kompletní renovace exteriérů – výstavba in-line dráhy, opravy chodníků a komunikací, sadové úpravy, nový mobiliář, rekonstrukce altánu před budovou zámečku atd.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní hřiště na Riviéře město vybaví technikou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.