Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Program Pivovarských dnů na Staré radnici doplní komentovaná procházka „Po stopách brněnských pivovarů“

Po roční odmlce se v Brně v Radnické ulici opět konají oblíbené Pivovarské dny. Návštěvníky čeká bohatá nabídka produkce malých pivovarů, skvělé kapely, přichystána je ochutnávka v netradičním prostředí Labyrintu pod Zelným trhem, ale i komentovaná procházka „Po stopách brněnských pivovarů“.

Pivovarské dny na Staré radnici se konají v pátek a v sobotu 5 a 6. června 2015. Milovníci piva mohou ochutnat piva dvou desítek malých pivovarů. Z doprovodného programu na pódiu na nádvoří Staré radnice se můžete těšit na Joe Cocker Band Brno, Zadáky, WraaDap Band nebo Mariachi Espuelas.

Také ve společenské části Labyrintu pod Zelným trhem bude možné degustovat různé druhy pivních speciálů, a to dokonce v doprovodu sládka, který prozradí, jak jednotlivé druhy piv vznikají a upozorní na řadu nevšedních vlastností vzorků.

Na ochutnávku je nutné zakoupit vstupenku v předprodeji v Radnické ulici č. 2 nebo on-line, a to do čtvrtka 4. června do 18 hodin. Po této době bude možné koupit vstupenky jen na pokladně v Labyrintu pod Zelným trhem. Vstup bude možný každou půlhodinu v pátek od 15 hodin do posledního vstupu v 19 hodin a v sobotu od 14 hodin do 18 hodin. Vzhledem k omezenému počtu 20 návštěvníků na jeden vstup doporučujeme zakoupit vstupenky v předprodeji.

Turistické informační centrum města Brna pořádá v rámci Pivovarských dnů poprvé komentovanou procházku „Po stopách brněnských pivovarů“. Během této procházky nabídneme pohled na dějiny brněnského pivovarnictví od středověku po současnost. Začínáme na Petrově u náhrobku jednoho ze sladovníků, dál navštívíme starý městský pivovar, ve kterém sládkoval František Ondřej Poupě, dodnes největší ikona mezi českými sládky. Na trase směrem k Mendlovu náměstí projdeme kolem míst, kde stávala historická sladovna nebo prodejna ledu. Účastníci procházky uvidí zbytky jednoho z průmyslových pivovarů konce 19. století na Pekařské ulici, seznámí se i s historií a současností pivovaru Starobrno.

Komentovanou procházku, která trvá 120 minut, vede Filip Vrána, spoluautor výstavy o dějinách brněnského pivovarnictví Žít pivo, která začne v polovině června na Špilberku.

Sraz: v pátek 5. června 2015 v 16 hodin, Diecézní muzeum, Petrov. Vstupné: 50 Kč dospělí / 25 Kč děti od 6 let, studenti, senioři, ZTP, ZTP/P / zdarma děti do 6 let. Prodej vstupenek na pokladně v Labyrintu pod Zelným trhem /Zelný trh 21/, tel. 542 212 892, út - ne 9.00 - 18.00.

Tisková zpráva

Štítky pivovar, pivo, radnice, Podzemí pod Zelným trhem, Brno, vstupenka, Joe Cocker, slad, František Ondřej Poupě, Brněnský Petrov, Pivovar Starobrno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Program Pivovarských dnů na Staré radnici doplní  komentovaná procházka „Po stopách brněnských pivovarů“  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.