Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strážníci odchytávali mulu na zastávce, koloucha v předsíni a ovce na dálnici

Ke třem neobvyklým odchytům mířili v posledních dnech brněnští strážníci. V pondělí brzy ráno přijali telefonát z ulice Antonína Procházky, kde podle volajících stál na autobusové zastávce nikým nehlídaný poník. Zvíře vyslaná hlídka našla v Pisárecké ulici, kudy kráčelo po silnici směrem do Nového Lískovce.

Nejednalo se však o poníka, ale o mulu. Poměrně plachého křížence nakonec v tamní zástavbě následovalo a obklíčilo hned několik hlídek strážníků i policistů, protože neustále popocházel mezi chodníkem a vozovkou. Nakonec se ho odchytáři městské policie podařilo uchopit za ohlávku a dovést majitelce. Jednačtyřicetiletá žena měla obavu, že jí dobře zabezpečená a uvázaná zvířata někdo pouští záměrně, a tak si záležitost převzala jedna z přítomných hlídek Policie České republiky.

O uplynulém víkendu strážníky přivolali i obyvatelé jednoho tuřanského domu, po jehož zahradě v sobotu pobíhal bez matky malý koloušek. Vyděšené zvíře doběhlo až do předsíně bytu mladé rodiny, kde za ním čtyřicetiletá žena duchapřítomně zavřela vstupní dveře. Mládě zůstalo téměř nehybně stát a bojácně naříkalo. Strážníci ho proto svěřili do péče mysliveckému hospodáři.

Státní policisté z oddělení dálniční policie oslovili ve čtvrtek vpodvečer strážníky ze 193. kilometru dálnice D1, kde potřebovali asistenci odchytové služby městské policie. Mezi auty jedoucími směrem do Olomouce totiž zmateně pobíhaly ovce. V době příjezdu strážníků se vystresovaná zvířata choulila za svodidly pod mýtnou bránou. Hlídky MP i PČR musely postupovat nanejvýš opatrně, aby zvířata znovu nevběhla na silnici.

Všechny tři ovce strážníci a policisté zajistili zhruba po půlhodině a naložili je do odchytového vozidla. Z dálnice je odchytová služba městské policie odvezla, a vzhledem k tomu, že v danou chvíli nebylo možné určit majitele, umístila je do Slatiny k chovateli, který jim zajistí dočasnou péči. 

Zdroj: MBP
 

Štítky dálnice, ovce, obecní policie, Policie České republiky, Antonín Procházka, Nový Lískovec, předsíň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci odchytávali mulu na zastávce, koloucha v předsíni a ovce na dálnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.