Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Brno buduje centrální pracoviště kamerového systému

Město Brno připravuje výstavbu centrálního pracoviště Městského kamerového dohledového systému (MKDS), které vznikne v prostorách bývalého technického dispečinku společnosti Brněnské komunikace, a. s., na ul. Renneská. Půjde o nové moderní pracoviště, které bude mít na starosti kamerový systém v rámci dopravní a bezpečnostní situace ve městě Brně.

Rada města schválila ve středu 5. května 2015 smlouvu o dílo na akci „Výstavba centrálního pracoviště MKDS“. Zhotovitelem zakázky je firma VESELÝ DOPRAVNÍ SIGNALIZACE, s. r. o., s celkovou investicí ve výši 5,9 mil. Kč.

Součástí zakázky je integrace všech kamerových systémů statutárního města Brna, kamerových systémů BKOM, ŘSD a kamerových systémů městských částí.

Počet kamer v Brně
V současné době je v Brně několik kamerových systémů. Jedná se o kamerový systém ŘSD ČR v tunelech – cca 160 kamer (přístup BKOM a HZS), kamerový systém na křižovatkách (přístup BKOM) – 28 kamer, kamerový systém parkovišť se závorovým systémem (přístup BKOM ) – 9 kamer, kamery v parkovacím domě Kopečná (BKOM) – 15 kamer a kamerové systémy ve správě BKOM a v užívání Městské policie Brno (centrum, Vinohrady, MUK Hlinky, Ústřední hřbitov) – 69  kamer.


Podstata projektu
Cílem investice je výstavba nového specializovaného pracoviště pro funkce Městského kamerového dohlížecího systému města Brna včetně dodávky technologie. Stávající prostory dohledového pracoviště MKDS v objektu MP Brno, Štefánikova 43 jsou pro další rozvoj nevyhovující. Toto pracoviště zůstane do budoucna výhradně pro účely funkce záložního pracoviště.

Nová koncepce má za úkol:
- vytvoření nového systému kompetencí a funkcí napříč dotčenými organizacemi v rámci integrovaných dílčích městských kamerových systémů
- postupné sjednocení dílčích městských kamerových systémů na digitální technologické platformě SW platformy Genetec - - provedení výstupů pro připojení Policie ČR, HZS JMK, Záchranné služby JMK a dalších institucí

Tisková zpráva

Štítky Brno, kamerový systém, videokamera, Ředitelství silnic a dálnic, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno buduje centrální pracoviště kamerového systému  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.