Inspektoři zavřeli bistro v centru Brna. Vadil jim nepořádek, plíseň i boty u jídla

Autoři | Foto Potraviny na pranýři

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v pondělí 8. prosince museli zavřít Bistro Hiro v Kotlářské ulici v Brně. Provozovna byla ve stavu, který ohrožoval bezpečnost potravin. Inspektoři našli špínu, plíseň i znečištěné náčiní a upozornili na riziko kontaminace.

Inspektoři si posvítili na Bistro Hiro nedaleko centra jihomoravské metropole. Pracovníky Státní zemědělské a potravinářské inspekce čekalo nemilé zjištění. Provozovna v Kotlářské ulici byla ve stavu, kdy ji museli okamžitě zavřít. K tomu došlo v pondělí 8. prosince.

Podle informací, které inspektoři zveřejnili na svém webu Potraviny na pranýři, v podniku nalezli nečistoty na podlaze, regálech a vlastně úplně všude. Vadila jim také plíseň v lednicích a mrazácích, znečištěné kuchyňské nebo pracovní náčiní a obecně výrazně zanedbaný úklid.

Zaměstnanci v prostorách provozovny dokonce i kouřili. „Hrozí riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor. Prostory provozovny byly využívány i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin,“ uvedli inspektoři na webu, kde také zveřejnili fotky z místa.

 „Je-li provozovna uzavřena inspektorem SZPI, je to vždy na základě zjištění závažného porušení hygienických předpisů, kdy stav v provozovně nebo její části neumožňuje garantovat bezpečnost potravin nebo pokrmů uváděných do oběhu. Při uložení zákazu inspektoři kontrolované osobě sdělí, jaká opatření musí splnit, aby mohl být zákaz uvolněn. Jakmile kontrolovaná osoba opatření splní a zjedná nápravu neuspokojivého stavu, inspektoři provedou opakovanou kontrolu a v případě uspokojivého výsledku zákaz užívání prostor uvolní. Následně inspektoři zahájí správní řízení o uložení pokuty,“ popsal již dříve standardní postup mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky SZPI, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, potravináři kontrola, špína, plíseň

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.