Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak se vařil Štatl 12? Starobrno spojilo prémiové suroviny s brněnským srdcem

PR článek

Pivovar Starobrno uvařil novinku, která potěší každého milovníka klasického českého ležáku – prémiovou dvanáctkou s názvem Štatl 12. Jde o pivo, které v sobě spojuje tradiční řemeslné postupy, poctivé suroviny a také brněnskou hrdost.

Štatl 12 se vaří tradičním dvourmutovým způsobem, který patří mezi klasické české technologie vaření piva. „Tento proces spočívá ve dvou oddělených zahřívacích fázích rmutu, díky čemuž se z obilí uvolní maximum chuti a tělo piva získá na plnosti. Pro naši dvanáctku je typická právě plná chuť a vyvážená hořkost, která nabádá k dalšímu napití,“ popsal vrchní sládek Starobrna Jiří Brňovják.

Do varného kotle se dostaly jen ty nejlepší suroviny – výběrový moravský slad a výhradně český chmel, konkrétně odrůdy Žatecký poloraný červeňák, Sládek a Premiant. Pivo neobsahuje žádné chmelové extrakty nebo náhražky, jen čisté, přírodní suroviny.

Plná chuť, vyvážená hořkost

„Na receptuře jsme pracovali několik měsíců. Ochutnávali jsme různé varianty, a do finální verze se propsala i zpětná vazba našich zákazníků. Chtěli jsme, aby Štatl odpovídal jejich představě o ideální dvanáctce,“ říká ředitelka pivovaru Starobrno Klára Konupčíková.

Štatl 12 má extrakt původní mladiny 12 % hm. a obsah alkoholu 5,0 % obj. Na první napití zaujme plným tělem, vyváženou hořkostí a příjemným řízem. Jde o prémiový typ piva, ke kterému se rádi vrátíte – ideální jak k dobrému jídlu, tak i pro večerní posezení s přáteli.

Štatl – pivo s brněnským srdcem

A proč zrovna Štatl? Pivovar se inspiroval brněnským hantecem. Název odkazuje k brněnským kořenům pivovaru, který sídlí od roku 1872 na Starém Brně pod Žlutým kopcem. Pojmenování ale také vystihuje atmosféru Brna – města s přátelským duchem, moderním tempem a bohatou tradicí.

„Název byl vybrán i na základě testování se spotřebiteli – právě Štatl byl podle nich nejvýstižnější a nejlépe rezonoval s brněnskou identitou. Je to pivo, které vzniklo v srdci Brna a pro Brno,“ doplnila Klára Konupčíková.

Štatl 12 už je na čepu ve vybraných jihomoravských podnicích s prověřenou kvalitou. Plechovky a lahve jsou od dubna dostání v obchodech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky pivo, Brno, pivovar Starobrno

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.