Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Ústřední hřbitov je ode dneška celý znovu přístupný veřejnosti. Odborníci odstranili všechny nebezpečné stromy

Ústřední hřbitov v Brně se dnes znovu otevřel pro veřejnost. Hřbitov museli pracovníci uzavřít kvůli vyvráceným stromům během silných větrů v polovině září. Zatím je vstup povolen jen pěším, pro auta bude hřbitov otevřený po odstranění posledních překážek, což by mohlo být ve středu.

„Několik týdnů trvalo odstranit následky silných dešťů a větru na Ústředním hřbitově. Ode dneška je znovu celý přístupný veřejnosti,“ napsal dnes brněnský magistrát na svých sociálních sítích.

Dovnitř mohou zatím pouze pěší. Správa hřbitovů očekává, že poslední překážky z cest odstraní do středy, následně umožní i vjezd autům. „Pro vozidla by se měl otevřít ve středu,“ stojí v prohlášení.

Lidé v těchto dnech s ohledem na blížící se Dušičky navštěvují hřbitovy více. „Na Ústřední hřbitov volaly a psaly s dotazem na otevření stovky lidí týdně,“ uvedla v minulém týdnu na setkání s novináři ředitelka správy Alena Říhová.

Vlivem podmáčené půdy a silného větru se v polovině září na městských hřbitovech vyvrátilo několik stromů a další hrozily pádem. Ústřední hřbitov tak byl od 13. září uzavřený, od 1. října byla přístupná pro pěší pouze vrchní část. Odborníkům se podařilo odstranit všechny stromy, které by mohly ohrožovat zdraví návštěvníků nebo poškodit hroby.

Na některých místech budou ještě pracovat, podle Říhové to ale pro návštěvníky bude znamenat jen drobné omezení. Na jaře nechá správa vysadit nové stromy, počítá se 70 až 100 kusy. Měly by být již vzrostlé, nejméně třímetrové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Brněnských hřbitovů

Štítky Ústřední hřbitov, počasí, stromy, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ústřední hřbitov je ode dneška celý znovu přístupný veřejnosti. Odborníci odstranili všechny nebezpečné stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.