Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Žebětín má nové hřiště na malou kopanou. Sportovci ho budou moci využívat po celý rok

V Žebětíně vzniklo nové hřiště na malou kopanou za bezmála šest milionů korun. Obyvatelé Brna si jeho realizaci zvolili minulý rok v rámci hlasování o participativním rozpočtu. Díky nafukovací hale ho zájemci budou moci využívat i v zimě.

Kopaná po celý rok 

Nově otevřené žebětínské hřiště na malou kopanou je situováno v blízkosti již existujícího fotbalového areálu. Představitelé města na webu participativního rozpočtu uvádí, že jde o nutné rozšíření kapacit sportoviště, které využívá stále více lidí. Plán nově vzniklého hřiště koncipovali tak, aby se na něm v zimních měsících dala postavit nafukovací hala. Zájemci ho tak budou moci využívat po celý rok.

„Kromě samotné stavby hřiště bylo na místo doplněno i osvětlení a upraveno okolí. V plánu je, že na hřišti budou trénovat mládežnické týmy a využijí ho i žáci místní základní školy a veřejnost,“ doplnil v tiskové zprávě radní pro oblast participace Petr Bořecký (KDU-ČSL). Projekt v hlasování o participativním rozpočtu získal od veřejnosti více než 3700 hlasů.  

Lidé hlasují o projektech na vylepšení Brna. Na výběr mají téměř šedesát nápadů

Velké finále vypuklo v brněnském participativním rozpočtu Dáme na vás, v němž Brňané hlasují o projektech na zlepšení města. Letošní sedmý ročník nabízí 56 originálních nápadů. Jaké nakonec v tvrdé konkurenci uspějí, rozhodne veřejnost.

Rozpočet museli zastupitelé navýšit

Stavební práce na novém žebětínském hřišti probíhaly od letošního května, skončily na konci léta. Slavnostně areál otevřeli představitelé města ale až na začátku října. Původně stanovený finanční rozpočet projektu se pohyboval okolo pěti milionů korun, během letošního roku ale zastupitelé schválili jeho navýšení na bezmála šest milionů.

Kromě žebětínského hřiště vybrali loni Brňané v rámci hlasování o využití participativního rozpočtu dalších šest projektů. V letošním roce budou moci zájemci o budoucích projektech hlasovat od listopadu, vyhlášení proběhne na začátku prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Dáme na vás

Štítky sport, Žebětín, kopaná, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žebětín má nové hřiště na malou kopanou. Sportovci ho budou moci využívat po celý rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.