Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Seniorka hledala svoji zahradu, ale skončila na brněnském nádraží. Tam jí pomohli strážníci

Brněnští strážníci si v pondělí večer všimli dezorientované seniorky, která postávala před nákupním centrem u hlavního nádraží. Když se jí strážníci zeptali, jak jí mohou pomoci, svěřila se jim, že špatně vidí a chtěla si vyrazit na zahradu, ale místo toho skončila u nádraží.

„Z rozhovoru s devadesátiletou ženou vyplynulo, že pozemek se zřejmě nachází v okrajové části města, daleko odtud. Jak se dostala k hlavnímu nádraží, navíc strážníkům vysvětlit nedokázala,“ popsala mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková.

Žena strážníky přesto přesvědčovala, že jí stačí dojít na hlavní cestu a bude v cíli. „Strážníci rozrušenou ženu uklidnili a ubezpečili ji, že jí pomůžou. Vzhledem k tomu, že jim nadiktovala pouze své jméno, požádali o pomoc s ověřením jejích osobních údajů republikové policisty. S ohledem na seniorčino aktuální psychické rozpoložení pak strážníci přivolali zdravotníky, kteří ženu po prvotním ošetření za doprovodu hlídky městské policie převezli sanitkou na vyšetření do nemocnice,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky nádraží, seniorka, pomoc, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka hledala svoji zahradu, ale skončila na brněnském nádraží. Tam jí pomohli strážníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.