Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

VIDEO: Strážníci zveřejnili záběry zachycující záchranu života muže v rozvodněné řece

V neděli večer jsme informovali o tom, že brněnští strážníci společně s hasiči zachránili muže, se kterým se v Brně utrhl břeh rozvodněné Svitavy. Strážníci uviděli, že muž se v rozvodněné řece drží kmene zaplaveného stromu, a tak se pro něj vydali přímo do toku. Dnes zveřejnili video ze zásahu.

S mužem se utrhl břeh řeky v Brně. V rozvodněném toku se začal topit

Šestačtyřicetiletý muž šel v neděli vpodvečer podél toku řeky Svitavy v Brně, když se s ním na Mlýnském nábřeží utrhl břeh. Ve vodě se muž stihl chytit kmene zaplaveného stromu, ale docházely mu síly a z vody volal, že se utopí. Nakonec ho...

„Proud byl velmi silný a muž křičel, že mu dochází síly a utopí se. Strážníci rychle odložili opasky s postradatelným vybavením, jeden ze strážníků si uvázal kolem těla lano a druhý ho jistil ze břehu. Strážník se ve vodě dostal až k zoufalému muži a lanem se i s ním upoutal ke kmeni,“ popsal postup brněnských strážníků jejich mluvčí Jakub Ghanem.

„S pomocí hasičů potom strážníci podchlazeného šestačtyřicetiletého muže dostali do bezpečí. Zdravotníci ho po ošetření odvezli na interní oddělení do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MPB

Štítky povodně, řeka, tonoucí, muž, strážníci, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci zveřejnili záběry zachycující záchranu života muže v rozvodněné řece  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.