Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

V Brně popadalo několik stromů. Jeden poškodil troleje, větve zasáhly i vily Tugendhat a Arnoldovu

Nepřízeň počasí způsobila, že v jihomoravské metropoli spadlo několik stromů. Jeden například zasáhl trolejové vedení v ulici Antonína Procházky, městská hromadná doprava jezdí odklonem. Popadané větvě způsobily škody také v zahradách dvou slavných brněnských vil, vily Tugendhat a Arnoldovy. Obě památky jsou do odvolání zavřené.

Omezení hromadné dopravy

Na trolejové vedení v Brně v Pisárkách v ulici Antonína Procházky spadl vzrostlý strom, řidiči mají počítat s komplikacemi v dopravě. Podle webu Dopravního podniku je ulice uzavřená, městská hromadná doprava jezdí odklonem.

Jde o ulici spojující Kohoutovice a Pisárky. Odkloněná je trolejbusová linka 37, mezi zastávkami Anthropos – Čtvrtě nyní jede odklonem ulicí Pisáreckou. Autobusová linka 52 jede mezi zastávkami Myslivní a Anthropos odklonem ulicemi Nad Pisárkami, Chironovou a Pisáreckou. Odhad, kdy by mohlo omezení skončit, není znám.

Větve zasáhly i vily

Nepřízeň počasí se nevyhnula ani známým brněnským vilám v městské čtvrti Černá pole. „Škody se bohužel nevyhnuly ani nám. Zahrada vily Tugendhat je až do odvolání uzavřena. Arnoldova vila se zahradou je také až do odvolání uzavřena,“ uvedli na Facebooku pracovníci Muzea Města Brna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MMB

Štítky DPMB, MMB, počasí, strom, škoda, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně popadalo několik stromů. Jeden poškodil troleje, větve zasáhly i vily Tugendhat a Arnoldovu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.