Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Jediná Češka uběhla jeden z nejtěžších závodů světa. Linda Tekeliová zvládla za týden 424 kilometrů

Neuvěřitelný výkon předvedla tento týden šestačtyřicetiletá Linda Tekeliová. Jako jediná Češka běžela jeden z nejtěžších závodů světa SwissPeaks360, aby podpořila nemocné děti. Závod měl nakonec neuvěřitelných 424 kilometrů a Linda ho s vypětím všech sil a na pokraji fyzického limitu zvládla a je úspěšně v cíli. Běžela sedm dní, kdy každý den zvládla téměř 1,5 maratonu v extrémním převýšení a extrémních podmínkách, jen s malými přestávkami na doplnění zásob jídla a pití a s naprostým minimem spánku.

„Krize byla v pátek, předposlední den závodu, běžela jsem nakonec celkem sedm dní. Vyskytla jsem se na horách, které byly tak nebezpečné, že jsem se modlila, abych se vrátila zpět domů za dětmi, za mamkou a za rodičema. Celkově ten závod byl úplně jiný, než jsem si představovala, měl být 360 kilometrů, pak ho změnili na 380 kilometrů a nakonec to nějakým nedopatřením natáhli na 424 kilometrů, což nebylo plánované,“ řekla v cíli.

Linda běžela v barvách Nadačního fondu Nezávodím – Pomáhám, který se už léta věnuje podpoře vážně nemocných dětí a pomoci lidem s úrazy prostřednictvím sportovních projektů. „Nejvíc mi během závodu pomohl účel, za jakým jsme tento závod dělali, a to je pomáhat dětem a rozjet nadaci a samozřejmě další lidé, kteří mě celou dobu podporovali, lidé v naší skupince a ti, kteří pomáhají s projektem. Celou dobu jsem měla na trati support tým, který kolem mě kroužil, když jsme se přesouvala z jednoho bodu do druhého, pomáhali, převlíkali, se vším mi pomohli a bez nich by to určitě nešlo a samozřejmě hnací motor je vždycky moje rodina, mí rodiče, kteří mě milují, tedy vím, že se mi nesmí nic stát, protože mamka by to nepřežila a mám dva krásné úžasné syny. Bylo to také o tom vrátit se domů zdravá a splnit svůj cíl,“ dodala Linda v cíli. Ta se hodně prala s nečekaným prodlužováním délky trati.

„S tímto jsem se hodně těžce poprala, týden před odjezdem na závod jsem zjistila, že se závod prodlužuje na 380 kilometrů, už těch 360 kilometrů byla moje hrana, na kterou jsem se chtěla přihlásit. Původně jsem se chtěla hlásit na 330 kilometrů, ale nevylosovali mě, takže jsem se přihlásila na 360 kilometrů a najednou to bylo 380 kilometrů. Když už jsem běžela, tak každou občerstvovačku se závod prodlužoval a měli jsme víc a víc kilometrů. Když jsme to začali řešit, řekli nám jen, že je to v pořádku. Hodně jsem s tím bojovala, protože jsem nechtěla běžet takovou dálku, ale stejně mi nic jiného nezbylo, než to doběhnout. Přijela jsem dokončit závod, ne ho vzdát,“ uzavřela v cíli.

Foto se svolením Nezávodím - pomáhám

Štítky běh, Švýcarsko, Linda Tekeliová, sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jediná Češka uběhla jeden z nejtěžších závodů světa. Linda Tekeliová zvládla za týden 424 kilometrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.