Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

ANKETA: Na Svoboďáku jsou nové koše. Pojmou třikrát víc odpadu a jsou jinak rozmístěné

Náměstí Svobody v centru Brna má po necelých dvaceti letech nové odpadkové koše. Oproti starým košům pojmou třikrát více odpadu a podle vedení městské části Brno-střed jsou i méně náročné na údržbu i provoz. Pracovníci vyměnili osmadvacet košů na náměstí Svobody a pokračovat by měli i na dalších místech v centru Brna. Jak se vám nové odpadkové koše líbí? Hlasujte v anketě.

Líbí se vám nové koše na Svoboďáku?

Celkem hlasovalo69 čtenářů

Pracovníci vyměnili na náměstí Svobody celkem 28 košů

Městská část Brno-střed kompletně vyměnila odpadkové koše na náměstí Svobody, které tam byly od roku 2006, kdy se konala oprava plochy. koše podle vedení městské části přestaly stíhat dobu po technické i kapacitní stránce, navíc byly koše častým terčem vandalů.

„Náměstí Svobody je hlavním dějištěm kulturních či společenských akcí a dochází zde k vysoké koncentraci lidí, což s sebou přináší zvýšené nároky na úklid. Odpadkové koše na náměstí byly dlouhodobě ve špatném technickém stavu. Navíc měly nedostatečnou kapacitu. Nově nainstalované koše jsou objemem trojnásobně větší a zároveň mnohem méně náročné na údržbu,“ uvedla ve zprávě pro novináře 1. místostarostka městské části Brno-střed Ludmila Oulehlová (ANO).

Koše mají větší kapacitu a jsou jinak rozmístěné

Do jednoho nového koše se vejde až 90 litrů odpadu. Řešilo se však i to, aby koše odolaly výtržníkům, aby lépe vypadaly a byly lépe rozmístěné v rámci památkové zóny. Pracovníci budou koše na Svoboďáku vynášet minimálně třikrát denně, tedy jako dosud.

„Nutnou výměnou odpadkových košů se naskytla příležitost k jejich vhodnějšímu rozmístění. Nové koše jsme umístili dále od stávajících laviček, aby lidé nemuseli sedět v jejich blízkosti,“ popsal vedoucí oddělení Veřejný prostor Kanceláře architekta města Brna David Zajíček.

Investice vyšla městskou část na více než milion korun a dodavatelem vybavení byla společnost mmcité. V modernizaci mobiliáře by se mělo pokračovat i na dalších místech. „V blízké době bychom rádi na současnou etapu navázali a uskutečnili výměnu odpadkových košů také na jiných náměstích a ulicích v centru města. Například na Zelném trhu nebo v Masarykově ulici,“ dodala místostarostka Oulehlová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením městské části Brno-střed

Štítky odpadky, koše, odpadkový koš, anketa, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Na Svoboďáku jsou nové koše. Pojmou třikrát víc odpadu a jsou jinak rozmístěné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.