Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Brněnská zoo upraví hlavní vstup do areálu za zhruba sedmdesát milionů

Zoo Brno upraví hlavní vstup do areálu, vznikne plocha pro zastavení autobusu, parkovací místa, přibudou stojany pro kola. Zařízení začne hledat zhotovitele, práce by mohly začít ještě letos. Brněnský magistrát o tom informoval na svém webu.

„Modernizací současného vstupního předprostoru zoologické zahrady včetně objektu pokladen chceme docílit toho, aby se zde oddělil pěší a automobilový provoz. Zamezí se tak situacím, kdy se nekoordinované zástupy návštěvníků proplétají mezi auty a je to nebezpečné jak pro chodce, tak pro řidiče," uvedl j záměr náměstek primátorky Filip Chvátal (KDU-ČSL).

První etapa prací začne po výběru zhotovitele. Vznikne plocha pro zastavení autobusu, 26 parkovacích míst, chodník pro pěší oddělený od parkoviště a odpočinkové místo s možností sezení. Přibudou také stojany pro kola. Dominantou bude nový zastřešený vstup. „Ještě před ním i před pokladnami vybudujeme veřejné toalety, které budou přístupné široké veřejnosti, nejen návštěvníkům zoo. Dále zde přibude bankomat, prodejna upomínkových předmětů a navigační systém," dodal Chvátal.

Náklady na úpravy se odhadují zhruba na 70,5 milionu Kč. Peníze půjdou z více zdrojů. Město chce využít prostředky například z Fondu mobility, z něj by mělo jít asi 12 milionů. Město zároveň usiluje o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, která by mohla dosáhnout téměř 30 milionů korun. Zbytek by doplatilo město a zoo.

Brněnská zoologická zahrada loni oslavila 70 let od založení. Je na Mniší hoře v blízkosti Brněnské přehrady na ploše 65 hektarů. Chová kolem 2200 zvířat 400 druhů.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky opravy, příroda, zoo, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská zoo upraví hlavní vstup do areálu za zhruba sedmdesát milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.