Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Záchranáři měli v uplynulých dnech víc práce. Na vině bylo vedro i vosí bodnutí

Jihomoravští záchranáři měli v uplynulých dnech více práce podobně jako během některých dní v červenci. Více zásahů evidovali jednak kvůli vyšším teplotám a s nimi spojenými kolapsovými stavy, ale také kvůli alergickým reakcím na vosí bodnutí.

Jihomoravští záchranáři se co se týká výjezdů dostávali v některých červencových dnech, ale také v průběhu uplynulého týdne na nadprůměrné hodnoty.

„Průměrně evidujeme za 24 hodin v rámci Jihomoravského kraje 300 událostí, v některých dnech tohoto léta však zaznamenáváme i 350 zákroků. Svoji roli hrají i vysoké teploty, které způsobují například kolapsové stavy, evidujeme také vyšší počty alergických reakcí po bodnutí hmyzem,“ popsala na webu jihomoravských záchranářů jejich mluví Michaela Bothová.

K létu a prázdninám patří podle záchranářů pohyb venku spojený se sportováním a cestováním, což jsou aktivity, které mohou vést k většímu počtu úrazů.

„Rádi pomůžeme tam, kde je to třeba, ale naše kapacity nejsou neomezené. Pokud budete například používat ochranné prvky při jízdě na kole či koloběžce, pokud budete v horku hodně pít a budete opatrní při koupání, můžete tím pomoci sobě i nám. Myslete prosím na prevenci,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením ZZS JMK

Štítky záchranáři, zásahy, počasí, vosy, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři měli v uplynulých dnech víc práce. Na vině bylo vedro i vosí bodnutí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.