Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Nová tenisová hala v Hodoníně nevznikne. Město místo ní ale staví multifunkční hřiště

Torzo tenisové haly v areálu Základní školy U Červených domků v Hodoníně zmizí. Město koncem července předalo objekt firmě, která bývalou halu za 1,3 milionu korun zbourá. Budova byla po zřícení konstrukce řadu let v dezolátním stavu. Obnovit sportoviště se tam s ohledem na nedostatek peněz nepodařilo. Radnice zároveň v místě buduje multifunkční hřiště. V srpnovém zpravodaji o tom informovala mluvčí města Petra Kotásková.

Záměr obnovit halu mělo město dlouhodobě. Žádalo o dotaci, která byla podmínkou obnovy. „Bohužel byla i napodruhé zamítnuta. V případě, že bychom ji získali, podíleli bychom se 30 procenty. Bez dotace by však rekonstrukce byla příliš nákladná, vycházela na 46 milionů korun. Proto jsme se nakonec rozhodli od projektu upustit,“ uvedl starosta Libor Střecha (Pro Hodonín).

Jednopodlažní objekt byl ve velmi špatném stavebně-technickém stavu, stejně jako zpevněné plochy v bezprostředním okolí. Další využití po zbourání haly zatím není jasné. Podle Kotáskové může v budoucnu sloužit pro rozvoj blízké školy.

Další změnou v areálu školy bude nové multifunkční hřiště, jehož stavba začala v červnu. Sloužit bude nejen žákům, ale i sportovní veřejnosti. Lidé si tam zahrají basketbal, tenis, volejbal, házenou nebo futsal. Součástí jsou i lavičky pro diváky nebo umělé osvětlení, díky kterému lze prodloužit provoz hřiště. Hotové má být v prosinci, náklady přesahují pět milionů korun. Částečně se na nich podílí Nadace Karel Komárek Family Foundation.

Areál školy se nachází v rozlehlém území zvaném Bažantnice, které v roce 2021 poničilo tornádo. V oblasti město pracuje na několika projektech souběžně. Za sebou má třeba rekonstrukci ZŠ U Červených domků nebo přestavbu Domu přírody. Letos má být kromě hřiště hotový také útulek pro psy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením města Hodonín

Štítky správa, stavby, sport, tenis, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová tenisová hala v Hodoníně nevznikne. Město místo ní ale staví multifunkční hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.