Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Zmatená seniorka odešla ze zahrady domu na Znojemsku. Objevila se v Brně

Nepříjemné chvíle připravila své rodině čtyřiaosmdesátiletá seniorka ze Znojemska, která opustila zahradu v obci zhruba třicet kilometrů od Znojma a nedávala o sobě vědět. Pátrali po ní státní policisté a nakonec ji našel kolemjdoucí v brněnském Králově Poli, kde se zmatená žena pohybovala.

Muž, který seniorku našel, zavolal strážníky a vysvětlil jim, že ženu potkal na autobusové zastávce U Tunýlku, a protože na něj působila zmateně, dal se s ní do řeči.

„Tvrdila mu, že se potřebuje dostat do Černých Polí, ale zmiňovala přitom název ulice ležící v Bystrci. Vzhledem k jejímu psychickému rozpoložení tedy raději přivolal strážníky. Čtyřiaosmdesátiletá seniorka ze Znojemska jim však nedokázala říct nic bližšího než zmiňovanou bystrckou adresu. Nezodpověděla ani otázku, proč se tím směrem vydala tak pozdě večer. Zatímco se od ní královopolská hlídka snažila zjistit více informací, do bytového domu v Bystrci vyrazili strážníci z místní služebny,“ popsala mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Strážníci kontaktovali známého seniorky a ten jim řekl, že žena bydlí asi sedmdesát kilometrů od Brna a dal jim kontakt na její dceru, se kterou údajně žije v jednom domě.

„Když jí strážníci zavolali, dozvěděli se, že její matka odešla odpoledne v nestřežené chvíli ze zahrady v obci zhruba třicet kilometrů od Znojma. Strážníci proto dceru hned uklidnili a ujistili, že je její matka v pořádku. Seniorku hned nato předali republikovým policistům, kteří po ní už tou dobou pátrali,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky seniorka, pátrání, zmizení, Znojemsko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bobina Pivcová, Mgr.

Naštěstí vše dobře dopadlo. Poděkování patří všímavému pánovi... Kéž je takových občanů mezi námi víc.

Pátek, 2. srpna 2024, 10:12Odpovědět

Zmatená seniorka odešla ze zahrady domu na Znojemsku. Objevila se v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.