Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Ve Slavkově vyroste dinosauří prolézačka na návrh obyvatel. Město na projekt vyhradí 500 tisíc korun

Obyvatelé Slavkova u Brna si v rámci participativního rozpočtu odhlasovali nové lanové hřiště pro děti. Lidé si mohli vybírat mezi sedmi návrhy, mezi kterými byla třeba i výstavba rozhledny nebo discgolfového hřiště. Město odhaduje, že by mohlo být v provozu na jaře roku 2025.

Projekt se snaží řešit nedostatek dětských hřišť ve městě

Projekt Lanové dětské hřiště se snaží řešit nedostatek dětských hřišť ve Slavkově u Brna. „Chceme, aby hřiště sloužilo nejen pro zábavu dětí, ale také pro rozvoj jejich dovedností, fyzické kondice a sociálních interakcí,“ uvedl na webu participativního rozpočtu autor projektu Pavel Vaňák. Hřiště bude vybudováno v lokalitě Zelnice. Vyhrazeno je na něj celkem pět set tisíc korun.

Lanové hřiště se bude skládat z několika prvků. Nabídne například šest lanových překážek, čtyři balanční kladiny nebo třeba lanový most s příčkami. Mimo jiné na místě vyroste také prolézačka ve tvaru dinosaura.

FOTO: Náš Slavkov

Slavkov na tento rok plánoval vybudování klasického dětského hřiště ve stejné lokalitě. Projekt z participativního rozpočtu tedy spojí se záměrem města. S přípravou realizace obou hřišť by se mělo začít již na podzim tohoto roku. V případě hladkého průběhu město odhaduje, že areál bude pro děti připraven na jaře roku 2025.   

Většina návrhů se týkala venkovního zázemí pro děti

Návrhy projektů prvního ročníku slavkovského participativního rozpočtu ukázaly, že lidem ve městě nejvíce chybí kvalitní venkovní zázemí pro děti. „Je to samozřejmě důležitá zpětná vazba i pro město,“ uvedl starosta města Michal Boudný (PRO Slavkov u Brna).

O necelých sto hlasů prohrál projekt discgolfového hřiště, stejně tak i vybudování rozhledny, která by rozšířila občanům nabídku pro trávení volného času. Nejméně hlasů získal projekt, který se jako jediný nezaměřoval na zázemí pro děti. Jednalo se o rozšíření stávajícího parkování u místní Základní umělecké školy. Momentálně jsou tam vyhrazena pouze dvě parkovací místa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com, Náš Slavkov

Štítky lanové hřiště, participativní rozpočet, projekt, Slavkov u Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Slavkově vyroste dinosauří prolézačka na návrh obyvatel. Město na projekt vyhradí 500 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.