Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Na jihu Moravy dnes padaly teplotní rekordy, hlásí je osm stanic

Dnes osm jihomoravských stanic zaznamenalo teplotní rekordy. Nejvyšší teplota byla ve Strážnici, teplotní maxima byla dosažena i v dalších stanicích, například v Brodě nad Dyjí a Pohořelicích.

Osm jihomoravských stanic z těch, které měří alespoň 30 let, dnes zaznamenalo teplotní rekordy. Nejvyšší rekordní teplota byla ve Strážnici, kde naměřili 36,1 stupně Celsia, což je téměř o dva stupně více než loni. Polovina překonaných či vyrovnaných rekordů byla z roku 2002, napsal Petr Münster z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Rekord naměřila také stanice v Brodě nad Dyjí, kde bylo 35,9 stupně, rekord byl starý čtyři roky. Loňský rekord padl také v Dyjákovicích, kde dnes bylo rovných 35 stupňů. Poslední loňský rekord byl překonaný v Pohořelicích, tam bylo 34,5 stupně.

Rekordy z roku 2002 byly překonané v Troubsku, dnes tam bylo 34,5 stupně, v Brně-Tuřanech s teplotou 34,1 stupně a v Ivanovicích na Hané, kde bylo 34 stupňů. V Lednici byl vyrovnaný rekord s teplotou 34,7 stupně.

Dnešní den by měl být patrně nejteplejší z tohoto týdne, ale i v dalších dnech se mají maximální odpolední teploty pohybovat okolo tropických 30 stupňů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČHMÚ, teplota, měření, rekord

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy dnes padaly teplotní rekordy, hlásí je osm stanic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.