Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Studenti přes léto zkrášlují Hodonín. Pomáhají i s odstraňováním pohozených odpadků

Letní brigáda Studentské zelené město dává studentům možnost se přes prázdniny zapojit do úklidu ulic Hodonína. Za měsíc se o město postará celkem devadesát zájemců. V desetidenních pracovních turnusech brigádníci provádějí jednoduché práce jako je shrabování posečené trávy i čištění záhonů nebo chodníků.

Brigádníci uklízí centrum města

Během letních prázdnin mohou lidé v Hodoníně vidět skupinky mladých lidí odklízet nepořádek na ulicích. Jedná se o studenty, kteří se zapojili do letní brigády Studentské zelené město. Náplní jejich práce je čistění chodníků a okolí památníků od plevele, shrabování posečené trávy nebo odstraňování pohozených odpadků.

Brigádníci uklízí zejména prostranství v centru města. Některé skupinky odklízí ale i odlehlejší lokality jako jsou Kapřiska nebo Pančava. „S blížícím se termínem Svatovavřineckých slavností zadáváme brigádníkům i práce, na které technické služby nemají momentálně čas,“ řekla pro Brněnskou Drbnu Veronika Gottwaldová, referentka pro odpadové hospodářství a zeleň města Hodonín. Hlavním cílem akce je zušlechtění města.

O brigádu je velký zájem

Zájemci se zapojují do zkrášlování města ve třech desetidenních turnusech. „V posledních letech je o brigádu velký zájem. Daří se nám všechny termíny spolehlivě zaplňovat,“ uvedl pro Brněnskou Drbnu Josef Horníček, tiskový mluvčí města Hodonín. Každý z termínů je otevřený pro třicet studentů. První turnus brigádníkům končí tento týden.

Studentské zelené město je určeno studentům ve věku od patnácti do osmnácti let. Podmínkou pro účast je také dokončené základní vzdělání. Brigádníci pracují pět hodin denně za 112,50 korun na hodinu. Jako bonus studenti obdrží po skončení brigády i nefinanční odměnu. Tento rok dostanou například volný vstup na libovolný film do hodonínského kina Svět.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hodonín

Štítky studenti, brigáda, léto, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

TAK MILÍ MLÁDEŽNÍCI PŘED VÁMA VŠEMA OPRAVDU SMEKÁM A TO JE V DNEŠNÍ DOBĚ KRÁSNÝ ČLÁNEK O ŠIKOVNÝCH A OBĚTVÝCH MLADÝCH LIDECH, KTEŘÍ DOKÁŽÍ I V TOMTO PARNÉM LÉTĚ PRACOVAT A NĚCO MOC DOBRÉHO UDĚLAT PRO OSTATNÍ - MĚSTO BY MĚLO JEJICH PRÁCI JEŠTĚ VÍCE FINANČNĚ OHODNOTIT, PŘÍPADNOU I NĚJAKOU DOVOLENOU NĚKDE U VODY PRO TUTO PARTIČKU OBĚTAVEJCH A SLUŠNĚJCH LIDÍ - TO UŽ SE V DNEŠNÍ SFETOVANÉ DOBĚ SKORO NEVIDÍ. JEŠTĚ JEDNOU CHLAPCI A DĚVČATA - JSTE OPRAVDU ŠIKULKY. ZDAVÍ DISKUTÉRT.

Neděle, 14. července 2024, 10:56Odpovědět

Studenti přes léto zkrášlují Hodonín. Pomáhají i s odstraňováním pohozených odpadků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.