Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Voda v Pryglu je vhodná ke koupání. Bez problémů jsou i Luleč nebo Vranov

Voda v přírodních koupalištích na jižní Moravě je vhodná ke koupání. Na dvou místech má voda zhoršené vlastnosti, kdy snížená průhlednost je v rybníku Suchý na Blanensku a také ve vodní nádrži Palava na Blanensku. Vyplývá to z informací na webu krajské hygienické stanice, která kontroluje kvalitu vody ve více než 20 nejnavštěvovanějších místech v regionu. Lidé najdou informace o kvalitě vody na informačních cedulích.

Hygienici odebírají vzorky na vybraných koupalištích, z dalších jim posílají informace provozovatelé. Celkem hygienická stanice sleduje 22 přírodních koupališť. Údaje jsou pro letošek už ze všech sledovaných přírodních koupališť, poslední jsou z 24. června.

Voda vhodná ke koupání je na všech pěti koupalištích Brněnské přehrady, kterými jsou Rokle, Rakovec, Osada, Kozí horka a Sokolské koupaliště, či v přírodním koupacím biotopu v obvodu Brno-jih. Bez problémů je i nádrž Lučina na Hodonínsku, Luleč na Vyškovsku i Vranovská přehrada či Vémyslice na Znojemsku.

U kvality vody hraje podle hygieniků roli počasí. Vlivem vedra se mohou množit sinice, ale také může být sucho, čímž se sníží průtok vody. Může se tak stát, že se kvalita vody v přírodním koupališti natolik zhorší, že hygienici koupání zakážou. Horkých dnů, které by vybízely ke koupání, ale zatím na jižní Moravě příliš nebylo, výrazněji se oteplilo až minulý týden.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytl Cyklo jižní Morava

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v Pryglu je vhodná ke koupání. Bez problémů jsou i Luleč nebo Vranov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.