Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Největší slovenský cyklo e-shop MTBIKER otevřel ve Vlněně první českou prodejnu

PR článek

Produkty slovenského e-shopového giganta s cyklo potřebami a outdoorovým vybavením si nyní mohou Češi prohlédnout a zakoupit nejen online, ale i v novém showroomu v centru Brna. MTBIKER zde otevřel svou první českou pobočku, pro kterou si vybral úspěšný městský areál Vlněna developera CTP. Ten je evropským lídrem v oblasti industriálních parků a největším vlastníkem kancelářských prostor v Brně.

MTBIKER je největší slovenský cyklo e-shop, v jehož nabídce nalezneme širokou škálu vybavení a doplňků pro nadšence do cyklistiky a outdoorových aktivit. Od roku 2014, kdy firma vznikla, úspěšně expandovala na sedm evropských trhů včetně České republiky, kde e-shop působí od roku 2022. Po dvou letech v českém online prostředí se rozhodla vstoupit do Česka také fyzicky a přiblížit svou nabídku českým zákazníkům formou první kamenné prodejny.

Místo pro byznys s atraktivními showroomy

První česká pobočka MTBIKER zakotvila v městském areálu Vlněna přímo v centru Brna, kde doplnila pestrou klientskou skladbu developera CTP. Ten je největším českým i evropským developerem průmyslových a logistických parků, ale stojí také za moderními kancelářskými komplexy. V současnosti je největším vlastníkem kanceláří v Brně i celé republice.

„Multifunkční areál Vlněna patří mezi vyhledávané brněnské čtvrti, jsem proto ráda, že si největší slovenský cyklo e-shop vybral právě naše prostory pro fyzický vstup na český trh. Jejich nový showroom výborně doplňuje rozmanité portfolio firem v areálu, který poskytuje ideální zázemí pro technologické a IT firmy, ale také nabízí atraktivní prostory pro showroomy, restaurace, kavárnu a další aktivity. Velmi vítáme také to, že se MTBIKER aktivně zapojuje do podpory místní komunity, kterou odstartoval červnovou komunitní jízdou,“ zdůraznila Business Developer CTP Lucie Valášková.

Cyklo trh znovu ožívá

Trh s cyklistickými výrobky se v druhé polovině roku 2022 ochladil a následně prošel v roce 2023 stagnací až poklesem. V letošním roce ale poptávka ožívá a prodeje se výrazně zvyšují. Firma MTBIKER zaznamenala po prvním čtvrtletí 2024 téměř 100% nárůst zájmu o jízdní kola, zejména u dětských kol (+146 %), které už v květnu překonaly hodnoty z roku 2023. Zájem stoupá také u elektrokol (+77 %) a silničních (+107 %) a gravel kol (+96 %). Firma zaznamenává také zvýšený zájem zákazníků o udržitelné a ekologické značky, které používají ekologické materiály a obaly a využívají místní dodavatele.

Nová brněnská prodejna MTBIKER nabízí od května 2024 řadu produktů a služeb. „Showroom bude sloužit především jako odběrné místo pro online objednávky, pro urgentní nákupy běžných a spotřebních produktů, jako výstavní skříň high-end produktů a bestsellerů, a také jako místo pro poskytování služeb servisu a bikefittingu," přiblížil Martin Palenčík, obchodní ředitel MTBIKER. Firma se chce aktivně zapojit také do zdejší komunity a podpořit její dynamiku, už v červnu uspořádala komunitní cyklojízdu pro zdejší nadšence.

Vlněna jde do finále, nabídne i bydlení

Developer CTP aktuálně odstartoval poslední fázi přeměny multifunkčního byznysového areálu Vlněna. Ten se rozkládá na ploše 80 000 m², kde nabízí moderní kancelářské budovy využívané IT a technologickými společnostmi, jako jsou Oracle, Gen, Infosys, Zebra Technologies, KPMG, Tricentis či Kyndryl, ale také retailové prostory s fitcentrem, kavárnami a restauracemi. Od roku 2021 je zde možné využívat také coworkingové centrum Clubco, které developer v roce 2022 pro jeho popularitu rozšířil o další dvě patra.

Celý areál již brzy korunuje otevření architektonického skvostu v podobě budovy I nebolí „Íčka“, která bude nejmodernější kancelářskou budovou ve střední Evropě. Posledními stavbami, které městský park doplní, budou budovy KXY, na jejichž výstavbě se nyní pracuje. Budova K nabídne kancelářské a retailové prostory, zatímco budovy X a Y přinesou až 255 bytů velikostí od 1+kk až po 3+kk o celkové ploše téměř 14 500 m2. Kromě bytů bude k dispozici také wellness centrum, plavecký bazén o délce 25 m a bohatá zeleň s vodními prvky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky CTP, Brno, Vlněna, Cyklistika, Kanceláře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší slovenský cyklo e-shop MTBIKER otevřel ve Vlněně první českou prodejnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.