Počasí dnes26 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

E.ON nabídne stálým zákazníkům možnost snížit si cenu elektřiny. Levnější ceník mohou získat od poloviny června

PR článek

Zákazníci společnosti E.ON mohou znovu ušetřit za dodávku energií. E.ON dlouhodobě nabízí svým klientům férové ceny a ceníky postupně snižuje. Na květnové plošné snížení cen plynu pro zákazníky bez fixace navazuje i novým produktem v elektřině. Od poloviny června budou mít všichni stálí klienti E.ONu možnost získat nový produkt, který má o 16 % nižší cenu za 1 MWh dodávky energie oproti základním ceníkům na dobu neurčitou. Za poslední rok a půl tak mohou mít stálí klienti se základními ceníky ceny nižší dokonce až o 34 % oproti loňským vládním stropům.

E.ON dlouhodobě dokazuje, že svým zákazníkům nabízí férové ceny energie, které vycházejí z reálné situace na trhu a možností, které nabízí nákupní strategie společnosti. „Při nastavování cen se musíme držet zásad přiměřenosti, udržitelnosti do budoucna a v neposlední řadě také bezpečnosti, protože máme odpovědnost za jeden a půl milionu zákazníků na tuzemském trhu. Od loňského února ceny postupně snižujeme. Za poslední rok a půl jsme tak dvakrát plošně snižovali ceny elektřiny, a dokonce třikrát jsme snížili ceny plynu. Naposledy na začátku května.Postupně pro stávající i pro nové klienty vydáváme levnější fixované ceníky. Aktuálně vidíme od března na energetických trzích mírný, ale trvalý nárůst cen energií, které se vrátily na hodnoty ze začátku roku, i přesto jsme schopni našim stálým klientům nabídnout možnost snížit si cenu za energie, a to u řady z nich výrazně. Navíc získají v novém produktu i výhody řady Komplet, který v ceně komodity zahrnuje i další služby zdarma,“ vysvětluje Jan Zápotočný, místopředseda představenstva společnosti E.ON Energie a dodává, že nižší ceny získají klienti díky ceníku s dvouletou fixací. Vzhledem ke stávajícímu vývoji na trhu společnost právě fixované produkty svým klientům doporučuje a díky propracované nákupní strategii je schopná zajistit i jedny z nejvýhodnějších cen na trhu. Zájem o dvouleté fixace v letošním roce opět stoupá ze strany nových klientů a E.ON ho registruje i u stávajících zákazníků.

Kolik zákazníci ušetří?

Stávající klienti E.ONu si budou moci od poloviny června sjednat produkt Komplet elektřina MAX s fixací ceny na 2 roky. Klienti v základní jednotarifní distribuční sazbě D01d zaplatí za dodávku jedné MWh 3 298 Kč bez DPH (3 991 Kč s DPH). Klienti, kteří mají nefixované ceny energií a jsou na základních cenících, tak oproti svým stávajícím ceníkům ušetří jen na jedné MWh 663 Kč bez DPH (802 Kč s DPH). Díky tomu, že se jedná o produkt z řady Komplet, mají v ceně komodity klienti navíc každoroční služby elektrikáře ve výši 5000 Kč zdarma. „Je důležité dodat, že tuhle nabídku budeme mít pro všechny naše klienty. Každý se tak může rozhodnout podle svého uvážení,“ dodává Jan Zápotočný.

Domácnost, která měla dosud nefixovanou cenu na základních cenících, elektřinu využívá pro běžnou spotřebu a ročně odebere kolem 2 MWh, může ušetřit s novými cenami za dodávku více než 1 100 Kč s DPH ročně. Ti, kteří elektřinou ohřívají vodu a ročně odeberou kolem 5 MWh si sníží účty o více než 3 500 Kč s DPH a zákazníci s roční spotřebou kolem 15 MWh, tedy ti, kteří topí a ročně spotřebují kolem 15 MWh více než 11 000 Kč s DPH ročně.

Přesmluvnit se bude možné online

Podstatný pro klienty bude i fakt, že cenu energií si budou moci snížit jednoduše online bez nutnosti kamkoliv chodit nebo volat. „Všechny procesy pro naše zákazníky dlouhodobě digitalizujeme a tím je i zjednodušujeme a náš portál nebo mobilní aplikaci využívá už více než 65 % našich klientů. Právě v portálu nebo aplikaci naši klienti dostanou možnost sjednat si nový levnější produkt doslova na pár kliknutí,“ doplňuje Radek Fišer, vedoucí prodeje energií pro domácnosti ve společnosti E.ON Energie.

Jak E.ON dlouhodobě snižuje ceny energií?

  • V lednu 2023 jako první na trhu přišel s ceníkem s fixací na tři roky, který novým zákazníkům nabízel energie pod hodnotou vládního stropu.
  • V únoru jako první na trhu zlevnil energie pod vládní strop všem stávajícím zákazníkům, kteří neměli zafixované ceny. Ceníky u elektřiny se zlevňovaly až o 18 % a u plynu až o 13 %.
  • Od počátku roku 2023 postupně rozšiřoval nabídku produktů s fixovanými cenami na 1 a 2 roky pro nové zákazníky. Zařadil i nový produkt s klesající cenou do konce roku 2025. Všechny produkty měly ceny pod vládním stropem a stále patří k nejvýhodnějším na trhu.
  • V září 2023 E.ON snížil ceny plynu pro stávající klienty až o 16 %.
  • Na zlevnění plynu E.ON navázal i říjnovým snížením cen elektřiny opět až o 16 % u domácností a až o 15 % u podnikatelů.
  • Už v lednu 2024ON vydal levnější akviziční ceníky pro nové zákazníky.
  • Na začátku března pak přistoupil k dalšímu snížení ceny pro nové klienty. Cenu plynu zlevnil oproti únoru v průměru o 250 korun za MWh, v elektřině bylo snížení ještě výraznější – o 400 korun MWh méně.
  • Na konci dubna ON znovu dokázal vydat levnější fixované ceníky pro nové klienty u elektřiny i plynu.
  • Od 1. května E.ON plošně snížil ceny plynu všem svým klientům, kteří měli nefixované ceníky. U plynu pak klienti ušetří za dodávku 13 až 21 % oproti dosavadním cenám v závislosti na pásmu spotřeby. E.ON zároveň zjednodušil ceníky a sjednotil ceny ve všech pásmech spotřeby.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky elektřina, E.ON, energie, E.ON Energie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON nabídne stálým zákazníkům možnost snížit si cenu elektřiny. Levnější ceník mohou získat od poloviny června  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.