Počasí dnes25 °C, zítra32 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Stánkaři zaplatí za svá místa na Brněnských Vánocích přes dvacet milionů

Prodejci jídla a pití, kteří se letos zúčastní Brněnských Vánoc na Zelném trhu a Moravském náměstí v Brně, zaplatili v aukci za svoje prodejní místa téměř 21 milionů korun. Je to o deset milionů korun více než loni. V tiskové zprávě o tom dnes informoval mluvčí radnice městské části Brno-střed Michal Šťastný. Z celkových 120 prodejních míst nabízí jídlo a pití 50 z nich.

Městská část je organizátorem trhů na těchto dvou náměstích, zatímco na náměstí Svobody a na Dominikánském náměstí zajišťuje provoz trhů brněnský magistrát prostřednictvím TIC Brno. „Vybraná částka poputuje do vylepšeného kulturního programu či nových atrakcí," uvedl Šťastný.

Jak městská část, tak TIC Brno vybírají už několik let prodejce právě v aukci, která je podle nich vhodným a transparentním nástrojem. Zájem byl letos podle místostarostky Ludmily Oulehlové (ANO) velký. „Vybrané peníze budeme investovat zpět do Vánoc. Chceme vylepšeným programem přilákat ještě více návštěvníků," doplnila Oulehlová.

Většinu zbylé části stánků zaujímají na obou náměstích řemeslníci a nositelé lidových tradic, jež platí snížené nájemné a radnice je vybírá na základě nabízeného sortimentu obálkovou metodou. Zdarma poskytuje městská část stánky charitativním organizacím.

Letošní Vánoce v centru Brna začnou už 15. listopadu. Novinkou je, že prodejcům bude umožněno pokračovat v prodeji až do 31. prosince. Mezi další novinky bude patřit dětské hřiště v duchu staročeských Vánoc nebo sváteční nasvícení památek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky stánkaři, zábava, trh, Vánoce, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stánkaři zaplatí za svá místa na Brněnských Vánocích přes dvacet milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.