Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Unikátní představení čínských mnichů opět v Česku. SHAOLIN show se vrací zpět v rámci jubilejního turné

PR článek

V posledních třech dekádách obdivovalo jejich mystické síly více než 5 milionů lidí na pěti kontinentech a ve více než 6 tisících představeních. Nyní se tato výjimečná podívaná z repertoáru shaolinských mnichů, kterou obdivovala i britská panovnice či americký prezident, vrací po sedmi letech zpět do České republiky. V rámci 30. jubilejního světového turné se představí na zastávkách v Brně, Praze a Českých Budějovicích.

Co všechno si může fanoušek velkých kulturních zážitků představit pod SHAOLIN show? Jedná se o fascinující dvouhodinové představení, které poukazuje na lidskou odolnost a podstatu ovládání sebe sama. Zároveň však nechá diváky nahlédnout také do rozvoje nejvýznamnějších kultur v Číně.

Spojení artistických výkonů i bojových dovedností s buddhistickým učením. Tohle všechno nabízí výjimečná show 19 mnichů přímo z kláštera Shaolin. Naposledy se v České republice představili před sedmi lety, tentokrát se svým učením zavítají opět do Prahy a Brna a poprvé v historii i do Českých Budějovic. 

Při příležitosti 30. jubilejního světového turné chystá SHAOLIN další unikátní příběhy o tajemném světě shaolinských mnichů a zen-buddhismu. Vypráví příběh jejich chrámu, jak se děti staly mnichy, vzájemné působení a skrze debatu mezi učiteli a žáky objasňuje divákům jejich každodenní život a historii.

Ve své dvouhodinové show 19 nejlepších mistrů a studentů následovaných svým 75letým velmistrem předvedou sérii neuvěřitelných dovedností, které mnohdy přesahují hranice fyziky.

O tom se ostatně přesvědčil i nejlepší český MMA zápasník a někdejší šampion slavné organizace UFC Jiří Procházka, který s čínskými mnichy absolvoval společný trénink. „Zaujal mě jejich rozsah technik a bojový duch. Kombinace shaolinského umění a moderního MMA přístupu jenom zdůrazňuje univerzální podstatu boje,“ pronesl po vzájemném setkání v Brně.

Ovládnutí jejich tělesné energie prostřednictvím dýchání a tréninku umožňuje shaolinským mnichům rozbíjet si těla a hlavy kamennými deskami či železnými tyčemi, ležet na oštěpech a mečích, nebo dokonce prohazovat secí jehly přes skleněnou tabuli.

Nejedná se ovšem o žádné cirkusové představení. Mniši nevystupují v roli herců, ale naopak se skrze tuto show pokouší divákům mimo Čínu vysvětlit 1500 let starou tradici tajemného vědění. A interaktivní účast publika zaručuje zcela nový pocit z tajemného světa čínských mnichů a jejich mystických sil.

Vystoupení SHAOLIN se již uskutečnila na pěti kontinentech a před více než 5 miliony diváky. Shaolinští mniši byli kromě toho pozváni i k účinkování do všech hlavních TV zábavních pořadů světa, jako je například Thomas Gottschalk show či David Letterman show v USA.

Nyní se tato jedinečná show a zážitek pro celou rodinu představí i na domácích zastávkách. Už v pátek 14. června odstartuje turné po Česku v Brně, o dva dny později pak také v Praze a všechno to vyvrcholí 17. června historicky prvním vystoupením v Českých Budějovicích.

Na brněnském představení převezme Jiří „Denisa“ Procházka osobně šek na podporu své charitativní nadace BJP Foundation od pořádající agentury LaROS, na který přispěli všichni návštěvníci Shaolin Czech tour zakoupením své vstupenky. Děkujeme.

Nenechte si ujít tuto neuvěřitelnou událost a zajistěte si poslední volná místa. Vstupenky a další informace o show naleznete na shaolin.cz.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní představení čínských mnichů opět v Česku. SHAOLIN show se vrací zpět v rámci jubilejního turné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.