Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Na bezpečnost během voleb do europarlamentu bude v Brně dohlížet asi stovka strážníků

Přestože volby do europarlamentu obvykle příliš rušné nebývají, městská policie vyčlení zhruba stovku strážníků, kteří budou dohlížet na jejich hladký průběh. Před pěti lety dorazil k volbám do Evropského parlamentu v Brně jen přibližně každý třetí volič, a tak ve volebních místnostech a jejich okolí panoval klid.

Strážníci několikrát denně zkontrolují okolí škol, školek i dalších volebních objektů. „Zaměří se na bezpečnost, všímat si budou dodržování pravidel stanovených zákonem o volbách a budou připraveni usměrňovat dopravu,“ popsal chystanou činnost strážníků jejich mluvčí Jakub Ghanem.

„Strážníkům začínají povinnosti dříve, než se otevřou volební místnosti. Setkávají se s předsedy komisí a předávají jim na sebe kontakty pro případ potíží,“ uvedl ředitel brněnské městské polciie Luboš Oprchal.

Od otevření volebních místností budou strážníci s volebními komisemi v pravidelném kontaktu. „Poblíž volebních míst se vždy pohybují ještě určitou dobu po uzavření místností. Dohled během voleb je ryze preventivní, volební víkendy zpravidla nepřinášejí zásadní problémy,“ uzavřel Ghanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky volby, bezpečnost, strážníci, městská policie, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na bezpečnost během voleb do europarlamentu bude v Brně dohlížet asi stovka strážníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.