Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Hasiči v Brně odčerpávali vodu ze zatopených sklepů a garáží

Vodu z několika zaplavených sklepů odčerpávají po dnešním odpoledním vydatném dešti hasiči v Brně Jundrově či Bosonohách. Vyjíždět museli kvůli vodě ve sklepích i do Troubska na Brněnsku. Odklízejí také nánosy bahna ze silnic. Řekl to mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasiči v Brně a na Brněnsku v souvislosti s odpoledním deštěm evidují desítku událostí, pod jednou událostí může být několik zatopených sklepů či garáží. První výjezd kvůli počasí hasiči měli hasiči kolem 13:00. „Jde o oblast brněnských Bosonoh, Jundrova, také Troubska. Událost evidujeme i v Pisárkách. Jde o zaplavené sklepy, garáže, odklízíme i bahno ze silnic," uvedl Mikoška. Doplnil, že hasiči v této souvislosti zasahovali i v jundrovské ZŠ Jasanová.

Několik zaplavených sklepů odčerpávali jihomoravští hasiči v neděli v obci Brťov-Jeneč na Blanensku. V souvislosti s počasím zasahovali o víkendu také u několika popadaných stromů a na zaplavených silnicích. Déšť o víkendu nejsilněji zasáhl sever kraje.

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech dosáhly hladiny části řek na některý ze tří povodňových stupňů. V Liberci blesk zranil skupinu dospělých a dětí.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky počasí, hasiči, Brno, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Brně odčerpávali vodu ze zatopených sklepů a garáží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.