Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Park s vyhlídkou na Žlutém kopci nad starobrněnským pivovarem se otevřel veřejnosti

Obnovený park s vyhlídkou pod Tomešovou ulicí na Žlutém kopci v Brně je otevřený pro veřejnost. Zahradníci odstranili ploty, které od podzimu chránily zeleň a zejména trávníky, a lidé tak mohou prostor využívat. Úpravy prostoru nad starobrněnským pivovarem tím ale nekončí, řekl dnes novinářů starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl (ODS).

„Prostor byl zarostlý a vyhlídka vybudovaná někdy v 50. nebo 60. letech minulého století v akci Z byla zanedbaná. Nyní je park rozšířený také o dvě zahrádky. Úpravy navazují na práce z roku 2022, kdy bylo při Trýbově ulici opraveno hřiště pro míčové hry, vybudováno workoutové hřiště a veřejný gril," uvedl starosta Vojtěch Mencl.

Největší parková plocha, která má vzniknout v sousedství dnes otevřeného parku nad ulicí Hlinky na místě současné zahrádkářské kolonie, je ve fázi příprav. Bude mít rozlohu asi 33 tisíc čtverečních metrů a rozlohou bude odpovídat asi 1,5násobku Moravského náměstí.

Revitalizace parku na Žlutém kopci, při níž byly vykáceny náletové dřeviny a naopak vysazena třicítka stromů a prostor byl doplněn mobiliářem, vyšla městskou část na 6,8 milionu korun bez DPH. „Ze dvou zrušených zahrádek jsme zachovali ovocné stromy i bylinné patro obohacené o některé rostliny ze zahrádek. Kromě ovocných stromů tu budou dozrávat i plodiny na keřích jako ve veřejném sadu," uvedla autorka úprav, architektka Eva Wagnerová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská část Brno-střed

Štítky příroda, park, Žlutý kopec, vyhlídka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park s vyhlídkou na Žlutém kopci nad starobrněnským pivovarem se otevřel veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.