Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Road Classics klepe na dveře. Vydejte se za cyklistikou do tuzemského Toskánska

PR článek

Celkem 143 kilometrů dlouhé dobrodružství na uzavřených silnicích čeká na všechny, kteří se rozhodnou postavit na start letošní premiéry cyklistického seriálu Road Classics ve Valticích. Pouť po pálavských monumentech pro veřejnost začíná už 25. května.

Náměstí Svobody ve Valticích se už příští týden stane základnou cyklistického „festivalu“ jménem Road Classics. Tento seriál se snaží poukázat na přesahy silniční cyklistiky do jiných oblastí a akcentovat její zážitkový rozměr. 

I proto si vedle klasického formátu závod mohou zájemci vybrat takzvaný švih, ve kterém soutěží na měřených segmentech a zastávky na občerstvovacích stanicích se protahují i díky přítomnosti kávy v porcelánu.  

Slavnostní start je naplánovaný na 11:00 a většina účastníků plnohodnotné – 143 kilometrů dlouhé trasy – by měla být v cíli o pět hodin později. 

Peloton se podívá do Lednice i Pavlova, po úbočí děvínského masivu vystoupá hned třikrát do Klentnice, navštíví Mikulov nebo Zaječí a přejede přes Nové Mlýny. Těsně před závěrem projede po úzkých silničkách oblast kolem rybníku Nesyt, která nápadně připomíná italské Toskánsko. Finiš hostí nezaměnitelná kolonáda Reistna nad Valticemi. 

Pro méně vytrvalé amatérské cyklisty připravili organizátoři kratší alternativu o délce 64 kilometrů. 

Registrovat se můžete on-line na webu roadclassics.cz už jen do 22. května. Přihláška na místě vyjde zájemce dráž. Veškeré informace o dopravních omezeních souvisejících s akcí naleznete zde.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Road Classics klepe na dveře. Vydejte se za cyklistikou do tuzemského Toskánska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.