Počasí dnes30 °C, zítra25 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zájem o bydlení v nájmu se i v Česku dostává do popředí

PR článek

Ten, kdo se rozhodl osamostatnit a potřebuje bydlet či plánuje stěhování, určitě zvažuje, kdy je lepší volit nájem a kdy vlastní bydlení. Češi obecně preferují bydlet spíše ve vlastním bytě či domě, ale pořídit si nemovitost za každou cenu nemusí být vždy výhodné. Podle čeho se tedy rozhodnout?

Bydlení v nájmu může být vhodná alternativa především pro ty, kteří potřebují bydlet opravdu rychle. Ať už se jedná o změnu bydlení z důvodu odchodu z domova, rozvodu nebo třeba změny zaměstnání. Přidanou hodnotou je pak skutečnost, že pokud bydlíte v nájmu, nemusíte se starat o žádné větší opravy, netýkají se vás ani povinnosti vyplývající z vlastnictví nemovitosti. V neposlední řadě je pronájem jasnou volbou také v lokalitách, kde je koupě vlastního bydlení cenově nedostupná.

Nájemní byt se dá sehnat poměrně rychle. Především u těch pronajímatelů, kteří disponují větším počtem bytových domů, jsou v realitním byznysu zavedení, spolehliví a s pronájmem i správou portfolia mají dlouholeté zkušenosti. Vlastně stačí vybrat si lokalitu, byt, složit kauci a můžete bydlet. Nová nájemní smlouva se uzavírá zpravidla na jeden rok a následně lze nájemní vztah formou dodatků ke smlouvě prodloužit na další období.

Hlavními výhodami nájemního bydlení jsou flexibilita a volnost, kdy lze v relativně krátké době změnit bydliště a přestěhovat se. Ocení to zvláště mladí lidé, kteří nemají rodinu a plánují měnit bydlení podle aktuálního zaměstnání, navíc většinou nedosáhnou na hypotéku. Pro mnohé je pak důležitá i minimální počáteční investice bez úvěrových závazků v podobě hypotéky. I z těchto důvodů se nájemní bydlení během posledních let stalo mnohem rozšířenější a ukazuje se, že i přes v Česku zakořeněnou zvyklost mít byt či dům v osobním vlastnictví se pro bydlení v nájmu rozhoduje stále více lidí. Ne každý má totiž to štěstí či finance na pořízení bydlení vlastního.

Trend, že se Češi přesunují do nájmů, zaznamenává i společnost Heimstaden, největší soukromý poskytovatel nájemního bydlení. Hledá nové možnosti, jak zájemcům o tento typ bydlení vyjít vstříc, pokračuje v projektech, které mění celé čtvrti a revitalizuje rozsáhlé lokality.

Jeden z těchto projektů dostal příznačný název V Zahrádkách, v lokalitě Ostrava-Kunčičky nabízí jedinečnou příležitost bydlení v bytových domech obklopených zelenými zahradami. Celkovou revitalizací, jejíž součástí byla kompletní změna původních dispozic bytů nevyhovujících současným potřebám a požadavkům na moderní bydlení, prošlo 17 domů s devatenácti vchody. Až dosud tak vzniklo 163 malometrážních bytů s nejžádanější dispozicí 2+kk a 1+kk.

„V Kunčičkách vyrostla nová moderní rezidenční čtvrť s domy, které prošly nákladnou a citlivou rekonstrukcí s důrazem na zachování původních architektonických prvků. Nedaleko centra tak nabízí příjemný domov s dostatkem soukromí těm, kteří chtějí bydlet v přírodě, a přitom téměř na dohled centra města, kam se pohodlně dostanou linkami MHD. Velmi výhodné dopravní napojení je však nejen na centrum Ostravy, ale i směrem na Havířov či Opavu, případně na dálnici. Celý projekt tím získal ještě vyšší potenciál,“ říká obchodní ředitel společnosti Heimstaden Martin Sládeček.

Mezi největší benefity bydlení V Zahrádkách patří parkovací místo pro každou bytovou jednotku stejně jako udržovaná společná zahrada u všech domů, kterou mohou nájemci využívat k odpočinku a relaxaci. Není proto divu, že tento úspěšný projekt se těší velkému zájmu.

„Lokalita V Zahrádkách je ideální pro startovací bydlení, nastěhovalo se zde proto mnoho mladých lidí. Je to vhodné bydlení i pro ty, kteří mají rádi kolem sebe spoustu zeleně, chtějí být chráněni před městským ruchem. Navíc s atmosférou, která k těmto činžovním domům nevyhnutelně patří,“ dodává Martin Sládeček.

Ohodnoť článek

Štítky bydlení, Česko, zahrada, projekt, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o bydlení v nájmu se i v Česku dostává do popředí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.