Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Lidé v Kyjově si stěžují na agresivní uživatele drog u nádraží. Město posílilo hlídky strážníků

Několik obyvatel jihomoravského Kyjova se formou petice obrátilo na starostu Františka Lukla (nez.), aby vyjádřili nespokojenost a podle znění petice naléhavou potřebu okamžitého řešení několika závažných problémů, které podle nich sužují Kyjov. Lidé podepsaní pod petici, žádají zejména řešení situace spojené s pohybem lidí v okolí autobusového nádraží, kteří podle nich užívají drogy a jsou agresivní. Město situaci řeší mimo jiné posílením dohledu strážníků.

Petenti žádají starostu, aby podnikl „důrazné kroky k okamžitému zlepšení situace v celém městě“

„Prvním a nejnaléhavějším problémem je situace spojená s problémovými uživateli drog, zejména v okolí autobusového nádraží. Tito jedinci nejenže ohrožují bezpečnost našich občanů, ale také vytvářejí atmosféru strachu a nejistoty. Již jsme byli svědky útoku na jednu z našich spoluobčanek přímo v ulicích u nádraží, což je nesmírně znepokojující a nepřijatelné. Náš strach z procházení se po městě se stává stále reálnější,“ popisuje v úvodu textu iniciátorka petice Marcela Halouzková.

Petenti v textu žádají starostu Kyjova, aby podnikl „důrazné kroky k okamžitému zlepšení situace v celém městě“. Iniciátorka nevidí problém pouze v bezpečnosti v Kyjově, ale také v obecném stavu města. „Autobusové nádraží, které je hlavní vstupní branou do Kyjova, je v katastrofálním stavu. Návštěvníci našeho města jsou nevyhnutelně konfrontování s tímto nehostinným, zanedbaným a neútulným prostředím. Zanechá to v nich pouze negativní dojem. To nejenže škodí pověsti našeho města, ale také představuje potenciální nebezpečí pro návštěvníky i pro ty z nás, kteří nádraží často využívají,“ popsala Halouzková.

Petenti starostu žádají, aby se okamžitě pustil do oprav autobusového nádraží a zajistil, že bude co nejdříve přeměněno v bezpečné, čisté a přívětivé místo pro všechny obyvatele a návštěvníky našeho města. „Jsme přesvědčeni, že naše požadavky jsou zcela oprávněné a naléhavé a očekáváme, že na ně budete reagovat s odpovídající vážností a promptností,“ uzavřela Halouzková text petice a doplnila, že petenti jsou připraverni starostovi poskytnout veškerou podporu při realizaci změn.

„Těch skutečně závadových osob se po Kyjově pohybuje cca patnáct, drtivá většina z nich jsou přespolní,“ říká starosta

Iniciátoři petice se dostavili i na poslední jednání kyjovského zastupitelstva, které mimo jiné zabývalo právě problematikou bezpečnosti v okolí autobusového nádraží.

„Situaci již řešíme, mimo jiné, posílením dohledu strážníků v inkriminované lokalitě, komunikací s institucemi a úřady, které mohou kontrolovat provoz pohostinských zařízení s vydáním nové obecně závazné vyhlášky zakazující žebrání v zastavené části města a zpřísněním stávající OZV zakazující popíjení alkoholu a užívání psychotropních látek ve vybraných lokalitách města, obě s účinností od 1. června,“ popsal redakci Brněnské Drbny starosta Kyjova František Lukl.

Starosta zároveň uvedl, že podle policejních dat se Kyjov z hlediska množství páchání trestných činů nijak nevymyká od měst obdobné velikosti. Ředitel hodonínského územního obvodu policie podle starosty dokonce na podlením jednání zastupitelstva dokonce práci se „závadovými osobami“ v Kyjově ocenil.

„Těch skutečně závadových osob se po Kyjově pohybuje cca patnáct, drtivá většina z nich jsou přespolní. Přestože toto číslo není příliš vysoké, bohužel jsou tyto osoby vlivem svého jednání na veřejnosti hodně vidět a jsou schopny strážníky Městské policie Kyjov zaměstnávat i na několik hodin denně,“ vysvětlil starosta.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mercy from Wikimedia Commons

Štítky nádraží, petice, stížnost, Kyjov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Kyjově si stěžují na agresivní uživatele drog u nádraží. Město posílilo hlídky strážníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.