Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Mladý záchranář se po mozkové příhodě znovu učí chodit a mluvit. Lidé mu pomáhají ve sbírce

Jihomoravští záchranáři dnes spustili sbírku, která má pomoci jejich kolegovi Zdeňku Mikulovi. Ten utrpěl v roce 2017 cévní mozkovou příhodu a znovu se učí chodit a mluvit. Po dlouhých letech, kdy pomáhal druhým, Zdeněk teď sám potřebuje pomoc. Lidé mohou posílat peníze, které Zdeněk použije na nákladné rehabilitace, na transparentní účet Nadačního fondu Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje.

Finanční příspěvky mohou lidé posílat na transparentní účet 118321774/5500.
Do poznámky napište „Zdeněk“.

Záchranáři Zdeňku Mikulovi z Blanenska se 9. září 2017 od základů změnil život. Tehdy třiačtyřicetiletý Zdeněk, který sám mnoho let pomáhal druhým, utrpěl cévní mozkovou příhodu. Najednou tak potřeboval pomoc on sám a potřebuje ji neustále.

„Už šest let se statečně pere s následky závažného onemocnění. Nekonečně dlouhé pobyty ve zdravotnických zařízeních, léčba, terapie, rehabilitace. Bolest, sebezapření, návaly beznaděje, stesk a touha po ‚normálním životě‘. Tím vším si Zdeněk prochází. Ale je to bojovník, houževnatý a nezdolný. Znovu se postavil na nohy, znovu se učí mluvit. Je to však dlouhá cesta a rehabilitace polykají peníze. Spoustu peněz,“ popsala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Jihomoravský zdravotnický záchranný sbor, ale i jiné subjekty pro Zdeňka už uspořádaly několik sbírek. Díky předešlým sbírkám se pro Zdeňka podařilo pořídit speciální počítač, vozík a značná část padla na rehabilitace a mnoho rehabilitačních pobytů. „Rádi bychom Zdeňkovi uhradili další z nich, v současné době je totiž v Rožnově pod Radhoštěm, kde se zaměřuje na celkové posilování, udržení rovnováhy a zkouší se postavit na nohy a udržet ve stoje,“ popsala mluvčí a doplnila, že sbírka potrvá do konce letošního května.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky pomoc, záchranář, sbírka, Blanensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý záchranář se po mozkové příhodě znovu učí chodit a mluvit. Lidé mu pomáhají ve sbírce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.